Crin Antonescu: Vreau un PNL de dreapta-dreapta, in intregimea ei

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 23:16
2202 citiri
Crin Antonescu: Vreau un PNL de dreapta-dreapta, in intregimea ei
Foto: Antena 3

Crin Antonescu a declarat din nou ca nu va candida la sefia PNL daca proiectul de reformare a partidului pe care il propune nu va fi acceptat. Liderul PNL a afirmat ca vrea sa transforme partidul intr-unul cu adevarat de dreapta.

"Doctrinar, PNL trebuie sa se extinda si sa ocupe dreapta. Am vorbit despre eliminarea PD si repet acest lucru. Un partid care revendica dreapta nu se poate cantona doar la profesiunea liberalismului economic. Ramanem fideli liberalismului economic, dar deschidem identitatea doctrinala catre valorile crestin-democrate si conservatoare. Adica dreapta-dreapta, in intregimea ei", a spus Crin Antonescu la Antena 3.

Liderul liberal a explicat si ca, in strategia pe care o propune colegilor sau, PNL va depasi statutul de partid important intermediar care are nevoia intotdeauna sa se alature altora. Crin Antonescu promite ca va duce partidul de la 20% la 30%.

Crin Antonescu a precizat ca proiectul propus de el inseamna de fapt respectarea promisiunilor pe care le-a facut alegatorilor in timpul campaniei electorale.

"In aceasta campanie pentru prezidentiale am spus ce am spus si am promis in numele PNL. Daca PNL doreste sa faca in continuare ce a facut si ce stie sa faca, atunci e liber sa faca si eu nu mai candidez. Daca vrea sa faca ce am promis, atunci merge pe mana mea in sensul reorganizarii, pe mana mea in dialogul cu societatea civila", a explicat liderul liberal, afirmand ca e dispus oricand sa se retraga si ca nu tine neaparat sa ramana in fruntea partidului.

In ceea ce priveste echipa care se va afla pe lista lui la Congresul PNL, Antonescu spune ca printre persoanele care i s-au alaturat sunt Norica Nicolai si Relu Fenechiu, dar doreste sa promoveze si oameni tineri.

"Lista presupune posibilitatea de a promova peste rand oameni de valoare cu vocatie poltica si care vor sa isi asume un rol poltiic. Incerc sa aduc in echipa doua trei nume care sa spuna ceva societatii. Oameni in care sa avem incredere. Pot fi oameni din afara partidului care sa aiba o compatibilitate", a adaugat el.

Despre Ludovic Orban, presedintele PNL a spus ca nu s-au certat, dar parerea lor nu coincide in privinta proiectului pe care doreste sa il propuna.

"Orban a zis ca nu vrea congres acum, ca nu vrea liste. Din moment ce a zis asta, eu nu am cum sa il bag pe liste. Ne deosebeste aceasta optiune, viziunea despre felul in care acest partid trebuie sa arate, viziunea despre presedintele lui", a mai spus Antonescu, care a incheiat spunand ca vrea sa faca un Guvern din umbra daca proiectul lui este ales la Congres.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Crin Antonescu proiect PNL, #Crin Antonescu reforma PNL, #Crin Antonescu congres, #Crin Antonescu echipa conducere , #PNL