Cum s-a procopsit PNL cu un sfinx la varful piramidei (Opinii)

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 13:57
4895 citiri
Cum s-a procopsit PNL cu un sfinx la varful piramidei (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

In acest weekend Crin Antonescu a vorbit la un post TV, explicandu-ne ce va sa zica sa fii liberal: inseamna elita.

Pentru ca actualul auditoriu sa fie convins ca asa stau lucrurile si nu altfel, presedintele PNL a lasat de inteles ca, din vremuri imemorabile, tot ce-i liberal, numai elita a fost.

Amintirea vechilor liberali

Corect. Enciclopediile vorbesc de cel putin noua mari personalitati ale familiei Bratianu, majoritatea cu studii in Occident, toti incarcati cu diplome si distinctii, unii profesori universitari, membri ai unor academii sau chiar membri de onoare.

Numele unora dintre acestia sunt astazi atribuite strazilor si bulevardelor, profilul lor a fost daltuit in monumente - din pacate, distruse de comunisti - personalitatea lor este inca vie in memoria culturii romanesti. Liberalii au fost totdeauna o piramida, iar, in varful ei, a stat un sfinx.

Asezandu-se singur la umbra protectoare a acestor mari antemergatori, Crin Antonescu lasa de inteles printre randuri ca elita este o calitate care se transmite, ca un fel de contagiune inevitabila, de la sfinx la sfinx, iar dansul s-a si molipsit.

Ce au ajuns liberalii azi

Presedintele actual al PNL a pasit insa in elita neamului, inarmat cu diploma unei facultati, pe care a absolvit-o si nimic altceva. Dupa facultate, a fost suplinitor de profesor si muzeograf prin judetul Tulcea, si deodata, brusc, s-a trezit elita, fara alt efort.

Nu vreau sa fiu malitios, dar nici nu cred ca e greu sa te dai mare si sa te declari elitist langa un Ludovic Orban, o Norica Nicolai sau chiar langa risipitorul Vosganian, toti la fel de elitisti ca si tine.

Despre elitele noastre vechi, Bratienii, s-au scris biblioteci intregi. Interpelarile lor in Parlament au facut epoca pe timpuri, ele mai sunt citate si astazi, si tot un Bratianu a dus cea mai delicata politica din istoria Romaniei, in urma careia tara a iesit intregita teritorial dupa Primul Razboi Mondial.

Despre elita de astazi, al carei varf de lance este elitistul Antonescu, am cautat in pagina de Internet a Senatului si am aflat ca, in afara unui record de absente (Bratienii excelau prin omniprezenta), s-au remarcat activitatile parlamentare, expuse mai jos.

Activitatea parlamentara a domnului Antonescu

Initiative legislative personale: zero

Initiative legislative in colaborare cu alti parlamentari: 12. Dintre acestea:

* Respinse: 9

* In circuitul de lucru sau de dezbatere: 3 (din care una asteapta din 2009)

Declaratii politice: zero (este vorba de cele facute in Senat, nu la televiziune)

Intrebari puse in Parlament: zero

Interpelari: zero

Interpelari adresate prim-ministrului: zero

Luari de cuvant: 33

Motiuni: 13. Din acestea:

* Motiuni simple respinse 5 si aflata in curs 1

* Motiuni de cenzura respinse 2, adoptata 1 si ramase fara a fi intrunita majoritatea ceruta pentru adoptare 4

Elita si tupeu

Intuitia imi spune ca, atunci cand esti platit pentru altceva decat sa stai degeaba sau sa nu vii deloc, dar excelezi prin calificativul "zero", asta seamana mai mult a tupeu decat a elita.

Tupeul domnului Antonescu nu suporta comparatie decat cu tupeul domnului Adrian Severin, care ne da lectii de anticoruptie sau cu tupeul fostului secretar general al Guvernului, care a descoperit, scotocind prin legi, ca sotul si sotia nu sunt rude intre ei. Sunt numai vecini de pat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Crin Antonescu Senat, #Crin Antonescu activitate, #Crin Antonescu PNL , #PNL