Editorial: Unirea Opozitiei - primul pas spre distrugere

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 14:41
2791 citiri
Editorial: Unirea Opozitiei - primul pas spre distrugere

Exista multe situatii unde performanta este direct proportionala cu numarul sefilor, in temeiul tendintei de specializare. Nu este cazul si in politica, unde frustrarile convertite in lupte pentru putere dau doar senzatia de expertiza. Dar tocmai in numele cresterii competitivitatii, Crin Antonescu isi doreste comasarea PNL si PSD.

O declaratie care vizeaza sporirea popularitatii sale, bazandu-se probabil pe faptul ca romanii isi doresc pace, in loc de cafteala. Asa e, dar aspiratiile lor se refera la relatia Putere-Opozitie, nu la intarirea acesteia din urma.

O formatiune politica noua, rezultat al comasarii PNL si PSD (DEX: a comasa - a uni, a strange laolalta, a grupa), ar trebui sa aiba un singur sef, maxim doi uniti in cuget si-n simtiri, pentru indeplinirea dezideratului. Situatia operativa, insa, va duce la infiintarea unui batalion de vicepresedinti si, contrar principiului care spune ca unde sunt mai multe capete exista sansa ivirii mai multor idei bune, forta politica comasata va demonstra contrariul. Si asta pentru simplul motiv ca operam cu politicieni romani.

Dar haideti sa spunem ca in batalionul de vici, interesul comun va potoli din necesitatea vascularizarii musculare. Asta insa numai pana la socotirea poderii interne, la viitoarele alegeri parlamentare, cand va incepe macelul.

Ce te faci insa cu cei din pole position? Isi imagineaza cineva, chiar si de dragul scopului Opozitiei, ca daca nu au reusit sa-si atenueze din dorinta de-a fi socotiti vioara intai, Victor Ponta si Crin Antonescu vor putea sa treaca drept vioara a doua?

Romania a mai experimentat asemenea formule, si cu exceptia mariajului ciudat dintre socialisti si conservatori, unde lucrurile s-au petrecut ca la piata, toate au esuat.

De fiecare data, interesele erau majore. Conventia Democratica pregatea o a doua revolutie prin inlaturarea lui Ion Iliescu, pe care-l acuza ca a ratat orientarea Romaniei spre Vest prin promovarea socialismlui cu fata umana. Cand au reusit, fortele componente nu si-au mai vazut de obiectiv, si au distrus unul dintre cele mai frumoase vise ale romanilor de dupa 1989.

Si Alianta "Dreptate si Adevar" parea agatata de degetul lui Dumnezeu, deoarece isi propunea sa mature o guvernare corupta pana in dinti. Cum au intervenit, insa, agendele personale, n-a mai existat obiectiv. Doar ambitie.

Ciudatenia stanga-dreapta constituita dupa alegerile din 2008, desi avea pe buze solidaritatea nationala atat de ceruta de romani, care au trebuit sa uite, in numele acesteia, cate insulte si-au adresat liderii PSD si PD-L, s-a prabusit tot din cauza unor agende personale.

Si trebuie sa cred acum ca pentru inlaturarea guvernarii lui Traian Basescu se va produce o mutatie la nivelul Opozitiei. As putea, daca nu as tine cont de demonstratiile de ambit din partea liderilor ei. Daca as fi banuit ca Ponta si Antonescu incearca sa impinga in fata televizoarelor o noua maniera de a juca pe scena politica. Dar nu am pe ce ma baza. Daca nu reusesc sa lupte impotriva puterii pe o singura voce acum, necomasati, nu vor fi in stare sa o faca avand pe foaia de parcurs cateva constrangeri - aparitii publice, doctrina.

Tot ce vor reusi Ponta si Antonescu este sa-si aduca partidele intr-un asemenea hal de nervi incat sa distruga si aparenta de unitate din prezent. Si atunci, obiectivul lor, inlaturarea actualului guvern, se va fi prabusit.

Desigur ca in ecuatie, Crin Antonescu priveste cu nadejde spre UDMR. Tare imi este, insa, ca ungurii privesc si ei la fel de atenti. Si ce vad? O nesfarsita demonstratie de "mamaa, Gigel mi-a rupt caietele si mi-a bagat ghiozdanul in fund!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#alianta PSD PNL, #Opozitie unire PSD PNL, #Antonescu Ponta alianta , #PNL
Comentarii