Felix il "ras-toarna" pe Antonescu din fruntea PNL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 20 Martie 2011, ora 12:36
7486 citiri
Felix il "ras-toarna" pe Antonescu din fruntea PNL (Opinii)
Foto: bataiosu.wordpress.com

Presedintele liberalilor acuza campania propagandistica anti-PNL "fara precedent" declansata de catre democrat liberali.

Crin Antonescu a inceput mult prea devreme sa vada peste tot teorii ale conspiratiei. Mult prea devreme, cand inca nu a castigat nicio batalie politica importanta. Nu ca nu ar fi adevarat ca prin critica la adresa PNL pedelistii urmaresc distragerea opiniei publice de la actul guvernarii, ci in primul rand pentru ca liderul liberalilor ofera motive din belsug pentru a fi criticat.

Atat de adversarii sai politici, cat si de reprezentantii societatii civile, jurnalisti sau analisti. Oricine considera ca prin ultimele sale mutari politice Crin Antonescu a gresit este liber sa isi spuna parerea. Toti cu exceptia reprezentantilor trustului Intact, unde numele presedintelui PNL este venerat, soptit cu speranta si rostit cu evlavie. Aici numele celui care reprezinta bolovanul ce atarna de gatul lui Crin Antonescu nu este pomenit.

Felix, alias Dan Voiculescu, este un subiect tabu in clubul liberalilor. In schimb, Crin Antonescu se grabeste sa afirme ca jurnalistii care il critica sunt vanduti Puterii, ca unii colegi de partid care indraznesc sa isi spuna opiniile public - altele decat cele agreate de lider - sunt infierati si condamnati.

Numai in ultimul timp, dupa consumarea ultimului capitol din serialul fara sfarsit al turnatorului Felix, mai multe nume importante din interiorul PNL sau simpli simpatizanti si-au manifestat dezamagirea sau chiar s-au dezis de drumul pe care au apucat-o liberalii.

Au fost Adriana Saftoiu, Neagu Djuvara, Mircea Dinescu, iar ultimul nume de pe lista "dezertorilor" din barca lui Antonescu este scriitorul si jurnalistul francez de origine romana, Radu Portocala. Ultimul este si cel care a lansat ideea ca inlocuirea lui Crin Antonescu de la conducerea PNL ar fi un lucru bun. Argumentele pentru care Radu Portocala considera ca inlaturarea lui Antonescu de la conducerea liberalilor ar fi benefica pentru partid le puteti intr-un interviu acordat ziare.com.

"Lucratura" insa pe care Voiculescu Dan i-o pricinuieste lui Crin Antonescu este pe masura nepotrivirii de caracter dintre Felix si functia de vicepresedinte al Senatului. Pana la urma, lasand trecutul in urma si orice "propaganda" anti-PNL, ramane o intrebare la care cineva tot are obligatia de a raspunde celor care inca mai sufera de iluzia dreptatii si adevarului istoric - "cand isi va da demisia Dan Voiculescu din functia pe care o detine in cadrul statului roman?"

Prin ricoseu, in lipsa unui raspuns din partea celui in cauza, Crin Antonescu nu are cum sa se eschiveze, din nou, din fata acestei probleme. Iar daca Felix nu demisioneaza, totusi, cine ii va cere public demisia, in numele legilor scrise, in conformitate cu principiile "revolutiei bunului simt" si dupa orice lege nescrisa a lumii spre care Crin Antonescu promite sa ne conduca.

Suferind mai degraba de pe urma obedientei Antenelor in fata sa, Crin Antonescu se incapataneaza sa nege posibilitatea ca alipirea de Felix ar putea sa ii aduca infinit mai multe dezavantaje decat beneficii si-a calcula initial. Grupul tot mai mare de liberali care se simt tradati de drumul pe care a pornit PNL, nucleul tot mai puternic al celor care reclama atitudinea autoritara a lui Crin Antonescu si vocile tot mai des auzite ale celor care incep sa isi aduca aminte cum era inainte de epoca Antonescu, risca sa se nasca in curand o razmerita.

Daca inca presedintele PNL nu realizeaza ca asocierea cu Felix ii aduce mai multe deservicii decat avantaje, daca va continua sa-i ia apararea orbeste partenarului antenist, atunci Crin Antonescu risca sa se trezeasca aruncat din fruntea liberalilor inca inainte de a avea ocazia sa conduca partidul in vreo batalie electorala importanta la nivel national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Felix Dan Voiculescu, #colaborator al Securitatii, #Victor Ponta presedinte PSD , #PNL
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
"Crin Antonescu a inceput mult prea devreme sa vada peste tot teorii ale conspiratiei"
Poza Boby 23
Boby 23
rank 5