Opinii: Gloante, motiuni, umbre si... compromisuri politice

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 08:05
2591 citiri
Opinii: Gloante, motiuni, umbre si... compromisuri politice
Foto: hanuancutei.com

Motiunea de cenzura a devenit obiect balistic in mana lui Crin Antonescu. Glontul din arma Opozitiei asteapta "momentul in care sansele de reusita vor fi mari, iar calculele ar trebui sa fie mult mai aprofundate", conform declaratiilor facute de liderul dreptei la Realitatea Tv. Le va ajunge un singur glont celor doua partide de opozitie sau va fi tras, din greseala, in partenerul de motiune?

Antonescu face diverse calcule si previziuni. Poate ca sunt chiar dorinte proprii. Dansul se doreste un portdrapel al relansarii guvernamentale, dar trebuie sa mai vrea si Ponta&company. Incercarea de pozitionare pe firmamentul crizei politice a dat nastere unui guvern din umbra. O unealta de marketing si nimic mai mult, menita sa aduca in fata opiniei publice grija pentru popor, de care ar da dovada liberalii. Umbra care vegheaza asupra nelegiuirilor pedelisto-fripturiste.

Chiar domnul Crin recunoaste ca nimic nu este posibil in lipsa unui "compromis cu PSD". Un compromis legat de premier, pentru guvernul de criza de cateva luni. Dupa care se va intampla, ce? Nu se va mai prevala Basescu de prevederea conform careia are dreptul constitutional sa desemnze premierul? Va pica un guvern, de nu stiu cate ori, si se va dizolva Parlamentul? Sau parlamentarii isi vor da demisia in bloc?

Cheia sta, insa, in cuvintele lui Antonescu: "...trebuie sa mai calculam, sa mai convingem niste parlamentari.." Asadar, motiunea de cenzura se bazeaza pe incercarea de convingere a unor parlamentari si pe un compromis intre cele doua partide oponente Puterii. Putin cam invechit stilul, domnule Antonescu! S-a mai vazut si anul trecut dupa prezidentiale. Da, cu generalu' ala de are si cateva doctorate!

Majoritatea parlamentara, de care se bucura actuala coalitie de guvernare, s-a nascut tot din asemenea lupte de convingere. Nu le-a trebuit mult timp de gandire unor traseisti sa-si dea seama ca fripturile sunt mai mari la Putere. Iar, setea de posturi in Guvern a fost stimulata cu stele de general si cu despartiri motivate de santaj politic.

Liderul liberal poate fi asemanat lejer cu liderul sindical, revolutionar, Vasile Marica. Nea Vasile declara, acum cateva zile, ca oamenii lui de la " Sed Lex" nu pot declansa proteste "deoarece nu sunt pregatiti din punct de vedere psihologic". "Trebuie sa vorbesti cu fiecare om in parte, sa-l convingi ca greva implica si anumite riscuri", graia Marica in presa. Dar, nevoia de bani pentru rate, pentru educatia copiilor, foamea, nu implica riscuri nea Vasile?

S-o fi gandit si domnul Antonescu la consiliere, la discutii cu impact psihologic avute cu Parlamentarii din Coalitie? Sau aplica aceeasi tactica basesciana, cu stele si promisiuni de posturi langa oala cu sarmale? Dupa cum s-a vazut la ultimele alegeri prezidentiale puterea de convingere a domnului Antonescu nu da pe-afara.

Parlamentarii nu trebuie sa fie convinsi si nici ofertati cu tot felul de tentatii. Daca, intr-adevar, sunt reprezentantii votului uninominal ar trebui sa voteze independent de vointa partidului. Dar, nu in stilul Prigoana sau Trandafir, in ciuda lui Udrea sau pentru deliciul camerelor tv.

"La mine in colegiu", este sintagma preferata a tuturor oratorilor tv din domeniul politic. Ne povestesc cum se duc ei, alesii din Legislativ, in mijlocul oamenilor din colegiu si le explica vrute si nevrute. Vorbesc cu atata emfaza, despre alegatorii lor din colegii, incat au impresia ca lumea chiar crede ca fac asemenea gesturi de rendez-vous cu alegatorii. Ce sa le spuna bietilor oamenii, despre toata negura care s-a abatut asupra lor? Daca se risca cu "solidaritatea" si cu "un prezent corect pentru un viitor cert", sigur se pot alege cu vreo bata-n cap. Au posibilitatea, insa, la tragerea glontului Opozitiei sa demonstreze ca politica se poate face si fara bata si cu demnitate. Demnitatea de a vota impotriva dorintei unui partid nedemn de Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu glont, #Antonescu PSD motiune, #parlamentari Basescu motiune , #PNL