Partidul Poporului - Crin Antonescu (Opinii)

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 07:39
8408 citiri
Partidul Poporului - Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

N-au mai avut loc excluderi din Partidul National Liberal din anii '90, din perioada in care Radu Campeanu spera sa il faca presedinte pe Regele Mihai.

Cel mai deschis si mai liber partid a ajuns acum intr-un nou episod penibil al existentei sale, incuviintand slugarnic ratacirile conducatorului precum fauna din studiorile OTV, care cade insistent in extaz in fata aiurelilor "presedintelui poporului".

PNL este in acest moment un partid a carui doctrina este centrata pe capriciile si crizele liderului. Un partid de lider, pentru un singur om. Singura formatiune care a contat prin ideile si viziunile promovate, mai putin datorita vremelnicilor conducatori, a ajuns acum la fel de primitiva precum adunaturile din jurul lui Vadim Tudor sau Dan Diaconescu.

Exemplul Adriana Saftoiu este edificator. A indraznit sa spuna tare ceea ce era evident pentru oricine. Nu poti sa te imbratisezi fierbinte cu un turnator dovedit al Securitatii, dupa ce ai condamnat-o pe Mona Musca pentru ca a colaborat cu Securitatea. Nu poti sa il promovezi pe Gigi Becali in prim-planul vietii politice, dupa ce ai fluturat "revolutia bunului-simt" si defilat cu "vrem o tara ca afara".

Nu in ultimul rand, nu poti sa batjocoresti un om care a respectat promisiunile vanturate de partid prin propria ta gura. Adriana Saftoiu a fost singura care a demisionat din Parlament in ianuarie 2012, urmare a solicitarii in acest sens adresate de Crin Antonescu parlamentarilor PNL, pentru a fi "alaturi de protestatarii din Piata Universitatii".

Adriana Saftoiu a fost exclusa din PNL cu putin timp inainte de Craciun. Crin Antonescu a demonstrat, inca o data, ca poate orice. Si nu are de gand sa se opreasca.

"Eu am spus si ma tin de cuvant. La prima sedinta de dupa alegeri a Biroului Politic Central si a Consiliului National Executiv, multumindu-le tuturor colegilor care, intr-o proportie zdrobitoare, si-au facut datoria si au fost practic artizanii acestui succes extraordinar pentru PNL, am spus in acelasi timp ca s-au petrecut cateva lucruri absolut inacceptabile intr-un partid in timpul campaniei electorale si ca aceste lucruri nu pot ramane fara raspuns administrativ din partea partidului. Si nu vor ramane", a anuntat liderul PNL ce urmeaza dupa Anul Nou. Adica noi excluderi.

Cei vizati sunt, de data aceasta, liberali vechi si cu greutate in partid. Ludovic Orban, Andrei Chiliman si Calin Popescu Tariceanu. Vina lor este ca au contestat crezul liderului Antonescu in principiile definitorii pentru PNL: sustinerea valorilor, nu a lui Gigi Becali; apararea statului de drept, nu semnarea de acorduri privind desfiintarea unor institutii esentiale precum Curtea Constitutionala; orientarea pro-occidentala, nu batjocorirea liderilor europeni.

Aceste principii reprezentau coloana vertebrala a PNL. Nu mai vorbim de cel mai important, libertatea de opinie, care, dupa cum se vede, a fost anihilat complet. In lipsa principiilor si valorilor orice organizatie se transforma intr-o masa flasca si uniforma a carei supravietuire depinde doar de gratia si talentul liderului.

PNL a ajuns sa nu fie prea mult diferit de PP-DD, o gloata care a cunoscut si ea un "succes extraordinar" datorita senzationalelor calitati ale liderului. La fel ca in PP-DD, valorile sunt date acum in PNL de crezurile sau halucinatiile conducatorului, concretizate in mandate de parlamentar fara numar, fara numar.

Cand intr-o organizatie incep sa se auda puternic glasul trufas al analfabetismului primitiv de tip Gigi Becali si scartaitul satisfacut al stiloului care semneaza excluderile, aceasta se poate numi oricum, insa in niciun caz liberala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Crin Antonescu excluderi PNL, #Crin Antonescu Adriana Saftoiu, #Crin Antonescu Tariceanu , #PNL