PNL il ataca pe Ungureanu pentru privatizari

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 15:23
2716 citiri
PNL il ataca pe Ungureanu pentru privatizari
Foto:Antena 3

Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a acuzat Guvernul Romaniei si pe premierul Mihai Razvan Ungureanu, pentru faptul ca nu a anuntat opinia publica in privinta privatizarii CupruMin si a unui pachet de actiuni la Transelectrica, precizand ca va fi depusa o motiune simpla, la Senat, pe aceasta tema.

"PNL isi exprima indignarea fata de modul in care primul ministru si Guvernul Romaniei decid o tema de asemenea importanta cum e tema resurselor naturale ale acestei tari. Nu discut contextul si oportunitatea deciziilor luate in cazul cuprului, Transelectrica, gazelor de sist, desi sunt foarte multe semne de intrebare", a declarat Antonescu luni, intr-o conferinta de presa.

"Ce e strigator la cer si inacceptabil e ca asemenea decizii cu importanta strategica, legate de patrimoniul national, cu consecinte asupra a ce se numeste interesul national sa fie luate intr-o totala lipsa de transparenta. Nu doar ca nu a existat discutie publica, o consultare a cuiva, dar nici macar o informare oficiala, cum se cuvine, in legatura cu decizii ale Guvernului.

Nu stiu cum e obisnuit domnul Mihai Razvan Ungureanu sa lucreze, cum a lucrat (...) nu mi-e foarte clar cine l-a pus presedinte al Romaniei, probabil Traian Basescu, nici nu mai sunt atat de sigur. Sunt sigur ca intr-o tara care doreste sa ramana democratica domnul Mihai Razvan Ungureanu nu poate proceda ca in alte tari. Are obligatia de a informa opinia publica in legatura cu decizii de asemenea importanta", a completat Antonescu.

Doua motiuni

Crin Antonescu a precizat ca, dupa Paste, USL va depune doua motiuni impotriva Guvernului Ungureanu - una de cenzura pe tema UMF Targu Mures, alta simpla pe tema privatizarilor, la Senat.

"Avem anuntata o motiune de cenzura impotriva altei decizii extrem de grave - descompunerea Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures cum a existat ea pana acum. Motiunea de cenzura care are acest subiect va fi depusa si dezbatuta dupa Paste.

Cu al doilea subiect, cerem hotarat primului ministru sa dea explicatii publice pertinente asupra deciziilor pe care le-a luat - va face obiectul unei motiuni simple, probabil in Senat", a mai precizat Antonescu.

Revin in Senat daca au majoritate

El a precizat si ca e foarte probabil ca Opozitia sa aiba majoritate la Senat in cursul acestei saptamani.

"Am facut un inventar al starii frontului politic si e foarte probabil ca in cursul acestei saptamani, opozitia actuala sa aiba o majoritate efectiva si eficienta in Senatul Rom. Inca o data, in momentul in care aceasta majoritate va fi consacrata ca atare, noi ne vom relua activitatea in Senat", a mai spus Antonescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Antonescu Ungureanu privatizari, #Antonescu Ungureanu CupruMin , #PNL