Opinii: PNL sta sa plesneasca

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 19:11
11507 citiri
Opinii: PNL sta sa plesneasca
Foto: Ziare.com

... de orgoliul lui Crin Antonescu. "PNL are acum 25-26% datorita mie, nu dumneavoastra!" - le-ar fi raspuns Antonescu rebelilor din partid, care au indraznit sa isi exprime dubiile in legatura cu decizia de a lipi PNL de Dan Voiculescu.

La cata vanitate a adunat liderul liberal in cei aproape doi ani, de cand se afla in fruntea formatiunii, nu mai mira pe nimeni ca a ajuns acum sa creada ca el este lumina partidului, cel mai iubit dintre liberali.

Alianta parafata intre Partidul National Liberal si formatiunea politica nascuta, crescuta si educata de supravietuitorul Dan Voiculescu a fisurat PNL. Nici nu au mai apucat sa inscrie alianta la tribunal, ca vocile critice s-au si rasculat impotriva liderului lor autosuficient. Pentru Crin Antonescu nu a contat nimic. Nici ce i-a spus Adriana Saftoiu, Ludovic Orban, Calin Popescu Tariceanu sau Varujan Vosganian. Singura unitate de masura a justetei deciziei lui Antonescu ramane judecata lui Crin Antonescu.

Cand cei mai importanti membri ai partidului tau iti spun ca asocierea cu imaginea lui Dan Voiculescu este otravitoare si va dauna grav in viitor, iar tu nu faci decat sa-i trimiti la plimbare sau sa isi dea demisia pe toti cei care nu iti canta in struna, inseamna ca deja esti rupt de realitate si nu mai ai contact cu bunul simt politic pe care il promovai pana de curand.

Cand si Neagu Djuvara si Marius Oprea iti spun ca ai o grava problema de imagine, daca bati palma cu Dan Voiculescu, al carui trecut este in cel mai bun caz compromitator pentru tine, iar tu te incapatanezi sa sustii ca doar tu ai dreptate, ba chiar incepi sa ii suspectezi pe cei care te critica de diverse interese "necurate si ilegitime", cu aceeasi metoda dupa care actioneaza si principalul tau rival politic, atunci inseamna ca numarul celor pe care i-ai pierdut este mai mare decat al celor pe care crezi ca i-ai castigat.

Domnul Crin Antonescu a mai avut o iesire absolut scandaloasa, o replica de o ciudatenie iesita din comun, cand a raspuns celor din presa care i-au criticat intentia aliantei cu Dan Voiculescu. Cu o aroganta fara seaman si o siguranta de sine inspaimantatoare, Crin Antonescu i-a introdus la comun pe toti cei care nu s-au grabit sa elogieze geniala-i mutare politica, ba au indraznit in schimb sa-l critice, drept aserviti ai lui Traian Basescu sau ai partidului sau.

Este interesant ca astfel vrea Crin Antonescu sa il inlocuiasca pe Traian Basescu. Devenind un Traian Basescu mai mic, mai timid, cu ceva mai multa elocinta, dar promitand multe pentru viitor. Pe Crin Antonescu, fara sa fi ajuns presedinte, deja il deranjeaza o parte din presa. Fara sa detina inca puterea, presedintele PNL judeca reactia jurnalistilor in cazul scandalului "Porumbacu" si se declara dezamagit.

Nu am fost destul de duri cu Traian Basescu, nu l-am linsat pentru scaparea intentionata a "porumbelului" si astfel "i-am elogiat golania". Cand nu mai accepti si alte pareri in jurul tau, mai ales intr-un caz atat de delicat si controversat precum cel al lui Voiculescu, atunci se cheama ca ai devenit ceea ce critici de dimineata pana seara.

Iar cand deja iti inchipui ca PNL se afla unde se afla in sondaje doar pentru ca tu te numesti Crin Antonescu si ai nimerit in fruntea lui la momentul potrivit, nu pentru ca criza economica a erodat partidul de la guvernare si le-a ridicat pe cele din Opoziti, atunci inseamna ca poti fi suspectat de lipsa instinctului politic veritabil.

Altfel, ai fi inteles ca nu aveai nevoie atat de mare de PC si Dan Voiculescu, indiferent ca vine la pachet cu sau fara antenele sale, incat sa iti permiti sa distrugi si ultima farama de incredere a celor care se mai iluzionau cu "revolutia bunului simt".

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Traian Basescu presedinte Romania, #Ludovic Orban, #Calin Popescu Tariceanu, #Varujan Vosganian, #Adriana Saftoiu , #PNL