Tismaneanu: Crin Antonescu dovedeste un "patologic deficit al bunului simt"

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 14:31
2540 citiri
Tismaneanu: Crin Antonescu dovedeste un "patologic deficit al bunului simt"
Foto: Arhiva

Istoricul Vladimir Tismaneanu se declara uluit de "badarania" manifestata public de Crin Antonescu la adresa Rodicai Culcer prin referirea la cunoscuta jurnalista ca la o "pensionara nesimtita".

"Credeam ca nimic nu ma poate soca atunci cand vine vorba de Crin Antonescu, acest Rica Venturiano care se crede Vlad Tepes (vorba lui Andrei Plesu), cel pe care il numeam un Zelig al politicii romanesti, ratacit in panglici, cortine si serpentine demagogice si atras parca magnetic de pestilentiul insultei sordide. Ei bine, recunosc ca badarania la adresa Rodicai Culcer a reusit sa ma uluiasca", scrie Vladimir Tismaneanu pe blog.

Antonescu ataca TVR: Culcer - pensionara nesimtita, Lupea si Marian - ratati

"Dar de ce ma mir?", continua acesta, rememorand cateva dintre "mojiciile" proferate de Crin Antonescu la adresa Adrianei Saftoiu, a lui Traian Basescu, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia Patapievici, Mircea Mihaies si Mircea Cartarescu.

"Crin Antonescu are toate sansele sa castige titlul de campion national al grobianismului. Lipsa de politete elementara in acest caz tine de un patologic deficit al bunului simt", mai comenteaza Tismaneanu.

Istoricul subliniaza faptul ca aceste "explozii de ura si dispret" nu vin de la oricine, ci chiar de la cel care aspira sa vina la guvernare si sa devina presedintele Romaniei.

"Nu-i simpatizezi pe Rodica Culcer, pe Ioana Lupea, pe Mircea Marian? Nu e nicio problema, dar exista alte modalitati de a te exprima in afara badaraniei sistematice. In plus, ca lider de partid, ca fost si posibil viitor candidat pentru cea mai inalta functie din stat, ar fi dezirabil, indraznesc sa cred, ca dl Antonescu sa se dedice clarificarilor doctrinare, analizei politicilor publice, consolidarii relatiilor internationale ale tarii, inclusiv prin vizite in importante capitale.

Ar fi interesant de stiut cum vede domnia sa traditionalele optiuni de centru-dreapta ale PNL in conditiile fraternizarii pana la contopire, deci confundare, cu formatiunea dominata de veteranul marxist Ion Iliescu, prin locvacele, impetuosul si imaturul guevarist local Victor Ponta", mai scrie Vladimir Tismaneanu, in opinia caruia atacurile furibunde ale liderului PNL la adresa postului public de televiziune se datoreaza faptului ca TVR nu mai are atitudinea antiprezidentiala de pe vremea cand postul era condus de social-democratul Alexandru Sassu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a folosit, sambata, formularea "pensionara nesimtita" la adresa Rodicai Culcer, Directorul de Stiri al TVR, cu trimitere la sintagma "pensii nesimtite" lansata de presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc referitoare la bugetari.

In plus, liderul PNL i-a atacat si pe Ioana Lupea si Mircea Marian, jurnalisti la TVR. "Pe banii mei, din impozitele mele, ei sa faca ce era Televiziunea Romana inaine de '89, de dimineata pana seara, aducand toti ratatii care nu au reusit in presa de pe piata, cum e Lupea, Mircea Marian...Deci, eu vorbesc de oameni platiti gras, din bani publici, ca sa faca politica de partid. E inacceptabil. Asta am cu doamna Culcer", a spus Antonescu.

C.B.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Crin Antonescu Rodica Culcer, #Tismaneanu Crin Antonescu, #Crin Antonescu jurnalisti ratati , #PNL