Unde a pierdut PNL partida (Opinii)

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 22:30
7670 citiri
Unde a pierdut PNL partida (Opinii)

Fie ca iese de la guvernare, fie ca nu, PNL tot va fi "vioara a doua" si PSD va fi cel care va domina Guvernul si Parlamentul.

Asta pentru ca, la urma urmei, social-democratii nu au nevoie de PNL. Sigur, nu e nici indicat sa ii dea afara asa usor pe liberali, insa oricand se pot descurca fara ei.

Au toate parghiile puterii guvernamentale in mana si au si o majoritate parlamentara.

Cum s-a ajuns aici? PNL a gresit grav mai toate miscarile in relatia cu PSD. Cum isi astern, asa dorm. Si-au asternut prost, inca de la facerea Guvernului.

Au uitat "detalii" la imparteala ministerelor

Asa cum se poate vedea usor in cazul de fata, liberalii au dificultati in a-l impune pe Iohannis intrucat au acceptat o forma a Guvernului inflexibila, in care vicepremierul trebuie sa fie neaparat si ministru de Finante, astfel ca trebuie sa mearga din nou in Parlament. Adica i-au dat motiv lui Victor Ponta sa se opuna.

Au pornit la drum cu oameni nesiguri, vulnerabili

Doar naivii nu stiau cine e Daniel Chitoiu sau ca Relu Fenechiu e cu un picior in inchisoare. Dar Crin Antonescu si conducerea PNL au riscat si asa.

PNL nu a avut niciun "varf de lance", niciun om puternic in Guvern.

Cine se asteptau liberalii sa fie liderul liberalilor din Guvern? Chitoiu, pe care il intereseaza, din ce a aratat, mai mult legaturile de familie cu nasul Rusanu si interesele lor? Sau Radu Stroe, profilul "apparatchik-ului" perfect, care asculta de cine e seful lui direct intr-o institutie?

Au acceptat valul de achizitii

Liberalii au gresit decisiv ca nu s-au opus "achizitiei" atator pepededisti, cu ajutorul carora acum PSD are majoritate parlamentara.

Daca erau fermi in a condamna asa ceva, PSD ar fi fost tot dependent de PNL.

Toate cartile pe Felix

Cand Crin Antonescu a "ars puntile" cu dreapta traditionala, s-a bazat ca va avea sustinerea lui Dan Voiculescu.

A atacat DNA, ANI, SRI si asa mai departe. Acum trebuie sa curteze pana si electoratul lui Traian Basescu, ceea ce ii este extraordinar de greu, pentru ca inseamna sa piarda din partea cealalta.

Cedarea MJ

Liberalii au fost de-a dreptul umiliti atunci cand au cedat fara lupta Ministerul Justitiei, cel care le apartinea de drept. Fara sa primeasca ceva in schimb. Poate a fost un mic punct in plus pentru Crin Antonescu faptul ca a scapat de "cartoful fierbinte" al Justitiei, dar pentru partid pierderea e mai mare.

Schimbari foarte tarzii

Daca liberalii au facut greseala de a nu introduce vreun "om forte" in guvern, au facut-o, se mai intampla. Insa au persistat in ea mult timp si nu au schimbat nimic, desi devenea clar ca se afunda din ce in ce mai mult in sondaje si in calculele puterii.

Acum nu mai e cale de intoarcere pentru PNL. Doar ca greselile s-ar putea sa-i coste foarte mult in 2014. Iar primul care le va simti va fi Crin Antonescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PNL greseli strategie, #Antonescu greseli relatie PSD , #PNL