Vocatia tradarii la liberali (Opinii)

Vineri, 18 Martie 2011, ora 07:34
7723 citiri
Vocatia tradarii la liberali (Opinii)
Foto: Arhiva

De la Radu Campeanu incoace, liberalii si-au cam tradat toti partenerii. Daca maghiarii din Parlament s-au dovedit un model de consecventa si loialitate, liberalii se afla la celalalt pol.

E suficient sa le urmarim evolutia pe scena politica din 1990 pana acum, ca sa vedem ca in PNL nu prea sunt oameni pe cuvantul carora sa te bazezi. Ei numesc asta pragmatism, altii ar putea sa se gandeasca la un mare felinar rosu.

Dar sa incepem cu prezentul. Intr-o declaratie recenta, Antonescu, referindu-se la protocolul semnat de coalitia de guvernare, spune: "Acest protocol, semnat de componentele actualei majoritati, nu a adus nimic nou. Pur si simplu a formalizat o stare de lucruri si nu cred ca in hartia pe care au semnat-o se impiedica cei de la UDMR, daca iau decizia politica de a-si asigura viitorul".

Interesant! Subconstientul lui Crin Antonescu s-ar putea sa fi vorbit cu voce tare. Pentru ca si liberalii au un protocol scris cu PSD. Daca in declaratia de mai sus inlocuim UDMR cu PNL, asta ne poate developa un mod de gandire al sefului liberalilor. Cand PNL va considera ca exista o alta varianta prin care sa-si asigure viitorul, cu siguranta ca nu se vor impiedica intr-o hartie pe care au semnat-o cu Ponta si Voiculescu.

As fi zis ca Antonescu s-a indragostit atat de tare de Voiculescu in ultima vreme incat i-a luat si metehnele. Caci liderul neincoronat al antenelor este un model de inconsecventa. Uitandu-ma in urma, la istoria liberalilor, nu pot sa nu remarc ca e vorba doar de provebul: cine se aseamana se aduna.

In 2007, Tariceanu i-a tradat pe pedisti si pe cel care i-a dat sceptrul in mana fara nicio remuscare. Atunci, liberalii i-au preferat din tot sufletul pe pesedisti, iar ceea ce a parafat Crin in 2010 nu e decat o oficializare a unui amor de lunga durata, consumat pe culoarele Puterii sau Opozitiei.

In 2004, Patriciu si inca vreo cativa apropiati din PNL negociau intre tururile de la prezidentiale, o alianta la guvernare cu PSD-ul lui Nastase, invingator in scrutinul din noiembrie. Doar victoria in extremis a lui Basescu i-a impedicat pe liberali atunci sa nu schimbe barca.

In anul 2000, Valeriu Stoica s-a delimitat de guvernare, de taranisti si de Emil Constantinescu, luandu-si soarta in propriile maini. E adevarat, se poate spune ca a salvat atunci PNL de la un dezastru, dar tot tradare se numeste.

In 1992, Radu Campeanu facea pe fata jocurile lui Iliescu, propunand un monarh candidat la presedintie, iesind din CDR si impingandu-si oameni pe lista cabinetului Stolojan, alaturi de fesenisti.

In politica, tradarile au un rost. Ele pot fi justificate din perspectiva obiectivului oricarui partid. Sa ajunga la guvernare. Sa-ti faci insa din tradare un mod de viata e deja cam mult. Si mi-e teama ca la liberali tradarea e inscrisa in statut cu litere invizibile.

Poate ca nici asta nu ar fi prea condamnabil, daca vrei sa fii, in mod asumat, un partid balama, adica mergem cu cel cu care ne e bine. In fond, oricum politica functioneaza dupa alte reguli decat cele din "civilie".

Nenorocirea cu Antonescu si liberalii strans uniti in jurul lui este ca isi tradeaza si electoratul fara nici o remuscare. Voteaza alaturi de pesedisti impotriva unui Cod al Muncii in esenta liberal. Il tin in brate pe Voiculescu si dupa ce i s-a dat sentinta definitiva de colaborare cu securitatea lui Ceausescu.

Mai nou, Crin Antonescu isi extinde bazinul de vot catre puscarii: "Daca domnul Anghel doreste sa-si reactiveze conditia de membru al PNL, eu nu sunt decat bucuros si asa cum am fost inainte onorat sa fiu coleg cu Cristi Anghel, as fi si de acum incolo".

E vorba de Cristi Anghel, primarul de Baia Mare, arestat si judecat, plecat din partid la timpul respectiv si acum curtat sa se reintoarca. Sigur ca exista o justificare. Mai e putin si avem alegeri pentru alt primar la Baia Mare. Si liberalii vor sa profite de buna imagine pe care o are Anghel in municipiu pentru a recastiga functia. Foarte pragmatic!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu tradare, #vocatia tradarii PNL , #PNL