Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu: Astept ca Monica Macovei si Partidul Parchet sa ma aresteze

Marti, 21 August 2012, ora 16:48
5449 citiri
Antonescu: Astept ca Monica Macovei si Partidul Parchet sa ma aresteze
Foto: Digi 24

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marti, dupa decizia Curtii Constitutionale in privinta referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, ca ii asteapta pe europarlamentarul PDL Monica Macovei si pe "Partidul Parchet" sa vina si sa il aresteze.

Liderul liberal a explicat ca nu se va retrage din viata politica, asa cum afirmase pe 6 iulie, in plenul Parlamentului, ca va face in cazul in care Traian Basescu nu va fi demis in urma referendumului, precizand ca nu poate sa le ceara oamenilor sa creada in democratie, daca el ar fugi.

Totodata, Antonescu a spus ca o asteapta pe fostul ministru al Justitiei Monica Macovei sa vina si sa il aresteze, dar si pe "Partidul Parchet".

"Eu nu fug in fata tuturor combinatiilor de putere pe care Traian Basescu le face. Cum as putea sa le cer acestor oameni sa creada in continuare in democratie, in puterea votului, in faptul ca Romania este o tara independenta, daca eu as fugi?

(...) O astept pe doamna Monica Macovei sa ma aresteze, astept ca Partidul Parchet, care impune minoritar vointa sa romanilor, sa ma aresteze pe mine si pe toti cei care sunt in slujba acestor oameni", a intarit Antonescu, care a repetat ca hotararea CCR va fi recunoscuta si aplicata de USL, deoarece reprezentantii sai cred "in puterea rabdatoare a democratiei".

Antonescu: Nu ma retrag din politica! Decizia CCR e nedreapta

Acesta a mentionat ca, desi respecta decizia CCR, pentru USL Traian Basescu nu mai este presedinte al Romaniei "sau este presedinte ilegitim pe care din punct de vedere politic nu il recunoastem".

"Avem de ales intre a recunoaste o hotarare asa cum a fost ea luata, pe care o respingem si in a recunoaste vointa cetatatenilor romani", a spus presedintele interimar, completand ca marea problema a Romaniei este regimul Basescu.

Crin Antonescu a subliniat ca, din punct de vedere birocratic, regimul Basescu forteaza o victorie si revenirea in functia de presedinte "a unui om care a fost in masura coplesitoare delegitimat de majoritatea covarsitoare a romanilor".

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu: Nu ma retrag din politica

Presedintele interimar a declarat ca nu se va retrage din politica, deoarece "Traian Basescu a fost demis in fond", desi CCR a decis ca presedintele suspendat poate reveni la Cotroceni. Totodata, a apreciat ca hotararea Curtii este una nedreapta.

CCR a decis, marti, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum.

Nu s-a terminat? "USL vrea sa schimbe procurorii inainte sa revina Basescu"

Europarlamentatul PDL Monica Macovei considera ca decizia Curtii Constitutionale de a invalida referendumul de demitere a lui Traian Basescu e una buna pentru tara, dar se teme ca USL va schimba procurorul general al Romaniei si procurorul-sef al DNA in timpul scurt ramas pana la revenirea in functie a presedintelui.

Intrebata daca USL poate amana citirea in Parlament a deciziei de revenire a lui Traian Basescu, Macovei a raspuns pentru Ziare.com: "daca amana citirea (in Parlament-n.red) a deciziei Curtii, o pot face. Doamna Pivniceru si-a dat demisia din magistratura, e clar ca se grabesc. Aceasta graba inseamna doar revocarea procurorului general, numirea unui nou sef la DNA si oprirea anchetelor de frauda electorala".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu arestare, #Crin Antonescu decizie CCR, #Crin Antonescu declaratii Traian Basescu, #CCR decizie referendum , #presedinte interimar
Comentarii