Crin Antonescu nu a vorbit cu directorul SIE, dar a cerut informatii de la SRI

Miercuri, 08 August 2012, ora 21:11
3986 citiri
Crin Antonescu nu a vorbit cu directorul SIE, dar a cerut informatii de la SRI
Foto: presidency.ro

Crin Antonescu a explicat, miercuri, ca afirmatiile sale recente despre SIE au fost scoase din context si interpretate gresit. El a spus ca nu a avut inca o discutie cu directorul SIE Teodor Melescanu, dar a avut una cu directorul SRI, George Maior.

Antonescu a tinut o declaratie de presa de la tribuna prezidentiala, prilej cu care a fost intrebat de jurnalisti ce are de reprosat Serviciului de Informatii Externe.

SIE reactioneaza la acuzatiile lui Crin Antonescu

"In legatura cu SIE, am vazut, ca si in alte cazuri, ca se procedeaza asa: se ia ceva ce nu a spus un om, se fac comentarii si se merge mai departe", a comentat Crin Antonescu, adaugand ca el a declarat doar ca se poate vedea ca impotriva imaginii Romaniei a fost dusa o actiune "coordonata, organizata si finantata".

"Eu am spus, in cursul unei discutii, al unui interviu, al unei emisiuni televizate, in orice caz, faptul ca ceea ce se vede este ca impotriva imaginii Romaniei a existat o actiune organizata, coordonata, finantata si ca eu socotesc ca este cazul ca SIE sa analizeze si sa gaseasca prin mijloace specifice cum s-a petrecut aceasta operatiune", a explicat el.

De asemenea, Antonescu a mentionat ca "nu am afirmat niciodata ca serviciul insusi a facut aceasta operatiune, daca cineva imi citeaza o asemenea afirmatie, discutam".

"E comic ca insusi directorul SIE, domnul Melescanu, om cu experienta, a inteles gresit si nu a mers la origine", a mentionat presedintele interimar.

Intrebat insistent daca Teodor Melescanu a venit sa discute cu el, Crin Antonescu a raspuns razand: "N-a venit!".

In schimb, presedintele interimar a dezvaluit ca i-a cerut informatii directorului SRI cu privire la "incercarile de intimidare" la adresa magistratilor Curtii Constitutionale in legatura cu care s-au plans acestia sau s-a vorbit in presa.

"Apropo de servicii, trebuie sa va spun ca, tot discutand de presiuni, de amenintari, de incercari de intimidare care s-ar putea produce asupra vreunui membru al Curtii Constitutionale, ca si asupra oricarui oficial din statul roman, legat acum de chestiunea asta, cu referendumul, am avut o discutie si cu directorul SRI, care mi-a dat asigurari ca nu s-au semnalat, ca dansii nu au semne, indicii ca s-ar fi facut vreo tentativa de acest gen legata de vreunul dintre judecatorii Curtii sau de, ma rog, alti oficiali", a declarat Crin Antonescu.

"Asa incat ramanem cu amenintarile publice pe care vedem ca le face o anumita persoana", a adaugat interimarul de la Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu SIE Melescanu, #Antonescu SRI informatii CCR , #presedinte interimar