Deutsche Welle: Nationalismul sforaitor al lui Crin Antonescu

Autor:
Joi, 30 August 2012, ora 15:58
3390 citiri
Deutsche Welle: Nationalismul sforaitor al lui Crin Antonescu
Foto: Presidency

Partidul National Liberal risca sa-si piarda de tot identitatea, atat timp cat in fruntea sa va ramane Crin Antonescu.

Singura idee "liberala" pe care Antonescu a sustinut-o public de cand se afla in fruntea partidului a fost "Jos Basescu!", scrie Deutsche Welle. Idee pe care o sustine in continuare pentru ca, intrebat fiind dupa invalidarea referendumului daca se poate pune problema unei noi suspendari a lui Traian Basescu de catre Parlament, acesta a raspuns ca un robot: "Fara doar si poate".

Obsesia liderului liberal de a ajunge cat mai repede seful statului, bazandu-se exclusiv pe scaderea drastica a popularitatii lui Traian Basescu, are toate sansele sa-i fie fatala.

Esecul suferit de USL in incercarea de a-l demite pe presedintele ales nu ar trebui sa ramana fara urmari. Orice esec al unei actiuni politice trebuie decontat de initiatorii acelei actiuni. Iar decontarile ar trebui facute mai ales in tabara PNL, acolo unde tot mai multe voci par sa nu mai aprobe politica de aventurier a lui Crin Antonescu, cel care a fost, impreuna cu Dan Voiculescu, varful de lance al incercarii de demitere a presedintelui Basescu.

In cele 50 de zile cat a fost presedinte interimar al statului, am putut vedea in Crin Antonescu un personaj politic fara experienta, fara anvergura, cu acelasi discurs gaunos, populist si revansard pe care i-l stiam, care a incalcat Constitutia participand la mitingurile electorale ale USL si la sedintele de partid ale PNL.

Presedintele "discret", asa cum a promis ca va fi in perioada interimatului la Cotroceni, a aparut saptamanal la Antena 3, in toata perioada de dupa referendum, "infierand" institutiile europene care si-au permis sa transmita puterii de la Bucuresti avertismente clare privind incalcarile grave ale Constitutiei si ale legilor de functionare a statului de drept.

Citeste mai mult despre Nationalismul sforaitor al lui Crin Antonescu pe Deutsche Welle.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Antonescu interimar nationalist, #Antonescu Basescu presedinte, #USL esec referendum demitere , #presedinte interimar
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
n-a scapat!! a vrut sa scape....dar l-au prins la timp!! vigilenti!!