Trimisul SUA: Suntem ingrijorati. Ne pasa de democratia din Romania

Luni, 13 August 2012, ora 15:19
6954 citiri
Trimisul SUA: Suntem ingrijorati. Ne pasa de democratia din Romania
Foto: Arhiva

Asistentul secretarului de stat al SUA, Philip Gordon, a declarat, la Cotroceni, ca Washingtonul este "ingrijorat" de actuala situatie din Romania.

"La Washington urmarim cu atentie ce se intampla in Romania, ne pasa de Romania, este prieten si un partener apropiat, cu care avem un parteneriat strategic, ne pasa de democratia din Romania, facem tot ce putem pentru a sprijini statul de drept, independenta institutiilor si suntem ingrijorati de aceasta situatie si pentru mine faptul ca am ocazia sa discut cu d-voastra pentru a afla perspectiva d-voastra este foarte important", i-a transmis Philip Gordon presedintelui interimar, Crin Antonescu.

Antonescu, lui Gordon: Sunt bucuros sa pot clarifica

Presedintele interimar, Crin Antonescu, l-a asigurat pe adjunctul lui Hillary Clinton, ca il va asculta cu foarte mare atentie.

"Ma bucur de aceasta intalnire. Cred ca este foarte necesara pentru clarificarea multor lucruri. Avem o situatie politica in Romania si sunt foarte bucuros sa pot clarifica aceste lucruri", a spus presedintele interimar, dupa care i-a prezentat oficialului american pe ministrul de Externe, Titus Corlatean, pe ministrul apararii, Corneliu Dobritoiu, si pe consilierul Gheorghe Rotaru, consilier pe probleme de aparare si de securitate.

"Va ascult cu foarte mare atentie, va asigur", i-a mai spus Antonescu lui Philip Gordon.

SUA ingrijorate de Romania - Adjunctul lui Hillary Clinton vine la Bucuresti (Video)

Potrivit unui anunt de presa postat vineri pe site-ul Departamentului de stat, Gordon va calatori la Bucuresti, "unde va intalni oficiali guvernamentali pentru a discuta preocuparile SUA in legatura cu recentele actiuni ale guvernului care ameninta echilibrul puterilor in stat si care slabesc institutiile independente". Adjunctul lui Clinton se va intalni si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri cu care va vorbi "despre rolul lor in intarirea valorilor democratice si a valorilor si principiilor care unesc comunitatea transatlantica".

Adjunctul lui Hillary Clinton si Mark Gitenstein s-au dus la Basescu

Philip Gordon s-a intalnit luni dimineata cu presedintele suspendat, Traian Basescu, si va avea o intrevedere dupa-amiaza cu premierul Victor Ponta.

Gordon a precizat ca va face mai tarziu o declaratie de presa, cu privire la discutiile pe care le-a avut cu oficialii romani.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gordon Crin Antonescu, #Gordon politica Romania, #Philip Gordon Romania , #presedinte interimar