Antonescu: Basescu, apatrid moral, l-a atacat pe regele Mihai ca la carciuma

Joi, 23 Iunie 2011, ora 15:48
3837 citiri
Antonescu: Basescu, apatrid moral, l-a atacat pe regele Mihai ca la carciuma
Foto:Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a atacat dur pe presedintele Traian Basescu, dupa ce acesta facuse o serie de afirmatii dure fata de fostul suveran al Romaniei, regele Mihai.

"In al doilea rand, a fost o declaratie privind fostul suveran. Am adresat o scrisoare regelui Mihai si i-am cerut iertare pentru ca un apatrid moral l-a jignit pe un om care a suferit penru Romania. Despre iresponsabilitatea dovedita au comentat altii (...), dar este extraordinar de grav ca Traian Basescu e primul sef de stat care-si permite sa discute momente esentiale din istoria Romaniei in maniera pe care ati vazut-o. Niciun sef al statului roman nu si-au permis sa discute ca la carciuma momente din istoria Romaniei.

Regele Mihai, un om de 90 de ani, este respectat, este un om care sta alaturi de regina Angliei, respectat de toti suveranii Europei, de toti premierii Europei, de toti istoricii Europei (...) nu te poti duce ca un betiv la carciuma sa-ti dai cu parerea", a spus Antonescu.

El a mai adaugat ca ii va intreba pe "politrucii" lui Basescu, in frunte cu Vladimir Tismaneanu, dar si pe ambasadorul SUA ce parere au despre acest lucru si a amintit ca dictatorul german Adolf Hitler spusese exact aceste lucruri ca si Basescu, pe 25 august 1944.

Basescu: Abdicarea regelui Mihai, un act de tradare nationala

Traian Basescu a facut cateva remarci usturatoare la adresa Regelui Mihai, miercuri, la 70 de ani de la trecerea Prutului de catre armatele romane la ordinul lui Ion Antonescu, spunand ca abdicarea regelui nu a fost nici pe departe un act patriotic, ci un act de tradare a interesului national.

Intrebat, intr-o emisiune la B1TV, de catre Ion Cristoiu, daca nu crede ca acest moment din istoria Romaniei ar trebui comemorat si daca el, in calitate de sef al statului, ar fi dat acel ordin ramas in istorie sub fomula celebra "Ostasi! Va ordon: Treceti Prutul!", Traian Basescu a raspuns afirmativ, explicand ca Romania era intr-o alianta pe care trebuia sa o respecte.

In acest context, presedintele a afirmat: "Noi consideram ca abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu, a fost un act de tradare a interesului national din partea regelui".

"Inainte de a veni la emisiune, am vazut pe birou o solicitare de la Ambasada Federatiei Ruse. Vine o fregata pentru a celebra scufundarea fregate Moskva de distrugatorul Marasesti si de Fregata Regina Maria.

Trebuia marcat momentul, dar trebuie sa recunoastem ca noi inca nu ne asezam corect valorile. Pentru noi, tot Antonescu ramane responsabil de Holocaustul impotriva evreilor si tiganilor, dar nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci, el era doar prim ministru. Unora le dam averile inapoi, si pe altul il facem criminal de razboi. De ce? Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi ii iertam toate pacatele?", a mai declarat Traian Basescu cu referire la Regele Mihai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Antonescu Basescu apatrid, #Antonescu Basescu atac rege , #presedinte PNL