Antonescu: Ce-ar face Basescu daca i-as spune maine ca vrem sa intram la guvernare?

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 22:38
7680 citiri
Antonescu: Ce-ar face Basescu daca i-as spune maine ca vrem sa intram la guvernare?
foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri seara, ca Traian Basescu "nu mai are nicio masura" in interpretarea Constitutiei, iar invitatia adesata liberalilor de a intra la guvernare, facuta chiar dupa investirea noului Guvern, nu are nicio baza legala sau constitutionala, presedintele neavand dreptul sa remanieze guverne, chiar daca Emil Boc si ministrii sai stau "drepti" in fata lui Basescu.

"Acest cetatean, fie el si presedinte al Romaniei, chiar nu mai are nicio masura in interpretarea Constitutiei sau in aplicarea ei (...) Acum vad ca se adjudeca implicit si rolul de a destitui guverne, de a remania guverne. Pai cum ne face dansul? Zice asa: 'Daca se razgandesc liberalii, daca vor sa intre la guvernare, la mine cel putin gasesc usa deschisa'. Pai ce sa faceam? Sa ne angajam consilieri prezidentiali? Ce-ar putea sa faca domul presedinte daca eu maine ii spun: 'Da domnule, vrem sa intram la guvernare. Uite, m-a convins Tariceanu sa intram la guvernare, e un om mai intelept, mai experimentat. Ce face domnul presedinte maine?", a declarat telefonic Crin Antonescu, intr-o emisiune difuzata de Realitatea TV.

Intrebat de moderatori daca PNL ar putea sa intre, totusi, la guvernare, eventual in locul UDMR, Crin Antonescu a precizat ca presedintele nu are puterea sa faca asa ceva, in ciuda "gradului de servitute" la care s-a ajuns.

"Cum sa-i scoata? Cu ce puteri? Cu politia, cu SRI-ul?", s-a intrebat retoric liderul PNL.

"Oamenii aia taceau malc, primul ministru starea in pozitie de drepti si nu maraia niciunul, sa-i spuna: 'Noi ce suntem aici? Niste marionete pe care daca maine vine Antonescu le schimbi?', a continuat Crin Antonescu, referindu-se la momentul declaratiei facute de Traian Basescu, care spunea miercuri ca inca ii mai asteapta pe liberali la guvernare, chiar si dupa investirea unui nou guvern.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in finalul ceremoniei de depunere a juramantului a membrilor noului Guvern, ca regreta absenta liberalilor din noul Cabinet, insa ramane deschis in orice clipa "ca si PNL sa fie parte a guvenarii"

"Vreau sa stiti ca succesul dumneavoastra este legat si de capacitatea de a colabora cu Opozitia. Regret lipsa din acest cabinet a PNL si vreau sa va spun ca oricand vor lua o alta decizie, eu cel putin voi fi deschis ca si PNL sa fie parte a guvenarii", a spus Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Crin Antonescu PNL guvernare, #intrare guvernare PNL, #PNL Guvern Boc , #presedinte PNL