Antonescu: Ce placere e mai mare decat sa fii controlat de ANI?

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 19:04
1573 citiri
Antonescu: Ce placere e mai mare decat sa fii controlat de ANI?
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu spune ca ANI a inceput sa-i cerceteze averea, desi pe el nu l-a instiintat, lucru care i se pare anormal, si a acuzat institutia ca "cheltuieste sume uriase de bani ca sa faca jocuri politice".

"Fara sa ma instiinteze in vreun fel, ANI cauta sa vada averea mea, care ma rog nu e deloc mare, si a ajuns la niste absurditati, de un ridicol de nemasurat. (...) N-are nimeni nimic impotriva controlului. Ce placere mai mare sa fie decat sa fii controlat? Foarte bine. Dar controlul asta, pe de o parte, trebuie facut in limitele legii, da? Deci anunti omul, pentru ca e vorba de un control transparent.

Unu - eu nu am fonduri nu stiu unde prin strainatate sa mi le caute cu FBI-ul. Doi - sa nu fii un mare dobitoc si sa ajungi la lucruri care te descalifica. De pilda cum ar fi acela sa cercetezi persoane care nu au existat niciodata, nu au trait niciodata, confundand niste numere de buletin date de pe la politie. De exemplu asta. Asta nu mai e atat de placut, cum ar fi controlul", a spus liberalul la Iasi.

"Controlul il inteleg. Dar in momentul in care vezi ca o institutie cu trei filfizoni cheltuieste sume uriase de bani ca sa faca jocuri politice... Adica, nu imi place Mircea Diaconu, hai la Mircea Diaconu - pentru ca marea problema a acestei tari era ca sotia lui Mircea Diaconu, o actrita de-o viata, a fost angajata intr-un teatru din Bucuresti. 'Nu imi place Ponta, ma duc la Ponta. Da' Ponta cu cine e aliat? Cu Antonescu, hai si pe acolo', cu niste absurditati, astea costa bani.

In vreme ce in Romania se fac lucruri inacceptabile despre care presa vorbeste in fiecare seara, in vreme ce fruntasi politici din Romania incalca legi cu nerusinare, nu pot justifica bunuri, numai alea la vedere. Despre asta vorbim atunci cand vine vorba despre ANI si despre alte institutii", a acuzat co-presedintele USL.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Crin Antonescu verificat ANI, #Antonescu avere, #ANI Mircea Diaconu , #presedinte PNL