Antonescu: Cred ca am sanse de 75%

Sambata, 06 Martie 2010, ora 10:58
1602 citiri
Antonescu: Cred ca am sanse de 75%
Foto: Antena3

Presedintele PNL Crin Antonescu este convins ca are sanse de 75% sa castige un nou mandat la Congresul ordinar de sambata si sustine ca echipa de conducere pe care o propune este "reprezentativa, puternica si coerenta".

"Voturile se pot duce intr-un caz fericit pentru mine la 75 %", a spus Antonescu recunoscand insa ca va fi un vot democratic si situatia ramane deschisa in continuare.

Pe de alta parte, Antonescu a reiterat ideea ca si PSD si PD-L raman adversari ai partidului pe care il conduce, dar in sensuri diferite. "Din punct de vedere doctrinar, electoral, politic, adversarul nostru traditional si de perspectiva ramane stanga, adica PSD. Pericolul iminent este insa PD-L, o falsa identitate de dreapta, cu un comportament de partid-stat. Batalia noastra strategica este pentru ocuparea dreptei pana in 2012, si fiind in opozitie, vom avea atata colaborare cu PSD cat pentru apararea statului de drept, nu mai mult", a declarat Antonescu la Antena3.

In privinta unui sondaj facut in randul liberalilor la cererea lui Viorel Catarama, ale carui rezultate ar arata ca peste 60% dintre acestia doresc intrarea la guvernare alaturi de PD-L, Crin Antonescu a declarat ca nu are cunostinta de asa ceva, ca nu este un sondaj asumat si ca, pana la urma, acest congres a fost convocat si pentru a se puna capat o data pentru totdeauna acestei dispute, in conditiile in care delegatii sunt cele mai reprezentative voci ale PNL in acest moment.

De altfel, Antonescu a declarat, la Realitatea TV, ca ar putea sa-l dea afara din partid pe Viorel Catarama.

"Nu putem sa admitem ca un membru al partidului poate sa actioneze impotriva partidului intr-o maniera atat de evidenta", a spus presedintele PNL.

"I-am multumit pentru eforturile pe care le-a depus la mijlocul anilor 1990 pentru acest partid, insa ceea ce a spus domnul Catarama iese in afara plurarismului din partid", a clarificat acesta, referindu-se la faptul ca, pe lista sa de vicepresedinti, se afla multi dintre cei care au votat pentru Calin Popescu Tariceanu la alegerile precedente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Crin Antonescu Congres PNL, #Antonescu sanse Congres , #presedinte PNL
Comentarii