Antonescu: Nu cauta nimeni cu lumanarea suspendarea lui Basescu

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 22:14
3641 citiri
Antonescu: Nu cauta nimeni cu lumanarea suspendarea lui Basescu
Foto:Arhiva

Crin Antonescu a relansat, joi, varianta suspendarii presedintelui, dar a precizat ca "nu cauta nimeni cu lumanarea suspendarea lui Basescu". El a sustinut foarte ferm ca in USL nu exista "fisuri" si a spus ca, daca uniunea obtine peste 50%, Victor Ponta va fi premier, altfel presedintele va fi suspendat.

Invitat la Antena 3, Crin Antonescu a precizat mai intai ca miza alegerilor din 9 decembrie nu este doar cea obisnuita, de a avea un nou parlament.

"Nu se voteaza doar pentru urmatorii 4 ani, ci, in ideea, in care speram toti cei de fata, ca va exista o majoritate USL, pentru inceputul unui proiect care va dura mai mult de 4 ani", a declarat el, adaugand ca USL nu s-a constituit numai pentru "a lupta cu Traian Basescu", ci pentru a "construi ceva ce nu va fi daramat in urmatorii 4 ani".

Antonescu a admis ca dupa un prim mandat, USL va candida separat, "vor fi in competitie".

"Unii dintre noi vor fi la putere si in ciclul urmator, intr-o formula sau alta si fiind la putere vor pastra ceea ce impreuna cu ceilalti au constuit", a subliniat liderul PNL.

O alta miza a acestor alegeri ar fi acea ca, dupa ce am avut intre 2008-2012 "cel mai discutat, cel mai contestat parlament din istoria de dupa 1990", USL isi doreste "o pronuntare clara", aduca un parlament care sa nu mai faca "jocurile unui presedinte" si "sa nu permita din nou tot felul de presiuni, intrigi, mutari de parlamentari de colo-colo".

Crin Antonescu a facut un apel la sustinatorii USL sa nu se demobilizeze, sa nu se gandeasca la faptul ca voteaza degeaba pentru ca presedintele va numi premierul dorit de el, sau ca nu trebuie sa mai vina la vot din cauza sondajelor care dau un succes sigur al uniunii.

"Nimeni nu trebuie sa se gandeasca ca voteaza degeaba pentru ca tot presedintele va face jocurile. Este exclus. Toata discutia din media nu are subiect: nu obtinem majoritatea absoluta, atunci jocurile vor fi facute de Traian Basescu, obtinem peste 50%, Victor Ponta va fi prim ministru si majoritatea parlamentara va investi guvernul si isi va desfasura proiectul. Nu exista negocieri. Avem un vot in spate si daca nu il respecta, fara niciun fel de ezitare se produce suspendarea presedintelui", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat ca isi doreste "din tot sufletul" ca finalul acestui "an cumplit" sa se incheie cu bine si guvernul Ponta sa fie investit si lumea sa plece in vacanta.

"Toti vrem, a fost un an cumplit (...)imi doresc din tot sufletul sa investim guvernul si sa plecam cateva zile. Nu cauta nimeni cu lumanarea sa il suspende pe Traian Basescu", a subliniat Crin Antonescu.

Liderul USL a exclus ideea unei fisuri in USL, catalogand-o ca o "speranta nebuneasca" a presedintelui.

"Cel mai bine ar fi ca domnul Basescu sa inteleaga acest lucru", a conchis Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Crin Antonescu suspendare Basescu, #Crin Antonescu Ponta premier , #presedinte PNL