Antonescu dezvaluie de ce Ponta ar putea s-o puna pe Kovesi sefa la DNA (Video)

Duminica, 31 Martie 2013, ora 21:31
11080 citiri
Antonescu dezvaluie de ce Ponta ar putea s-o puna pe Kovesi sefa la DNA (Video)
Foto: Antena 3

Dupa ce Victor Ponta a admis ca sunt sanse ca Laura Codruta Kovesi sa ajunga procuror sef la DNA, Crin Antonescu a explicat, duminica seara, ce motive ar avea premierul pentru a face acest lucru, precizand foarte clar ca el nu este de acord cu varianta respectiva.

"Argumentul cel mai puternic este acela al presiunii internationale, care a gasit o scuza in numirea procurorilor", a declarat Antonescu, la Antena 3, adaugand ca un alt motiv ar fi linia unei negocieri cu presedintele Traian Basescu.

"Daca se merge pe linia unei negocieri cu presedintele, atunci exista niste argumente si pentru Ponta. Daca intram in zona negocierii, sunt gata sa spun ca e o negociere si ca are si el dreptate. Dar doar daca intram in negociere", a precizat seful PNL.

Cu toate acestea, el a sustinut clar ca se opune numirii lui Kovesi in functia de procuror sef al DNA si a explicat si de ce.

Ponta: Nu stiu daca Kovesi va fi procuror sef la DNA. Nu-mi dau demisia daca va fi numita

"Eu ma opun. (...)Este nepotrivit atata timp cat noi am spus vreme de cativa ani ca doamna Kovesi nu a condus in ordine Parchetul General, ca sunt grave suspiciuni. Daca tot ce am spus am crezut, atunci nu poate vreunul dintre noi sa o propuna pe Kovesi.

Nu am nimic personal. Am intalnit-o o singura data la o intalnire publica. Daca Ponta poate sa faca asemenea propunere, poate sa taca sau poate sa spuna ca s-a inselat ani de zile", a continuat presedintele PNL.

Antonescu a adaugat ca si in cazul in care aceasta numire va avea loc, asta nu inseamna ca USL se destrama, pentru ca Uniunea nu si-a incheiat inca misiunea.

"Ce sa facem? Sa rupem USL? E si asta o varianta, dar am serioase indoieli. Eu nu sunt un om care sa ma cert pe crampeie de putere, crampeie de buget. Eu ma bat cu oricine, daca e nevoie, pe lucruri mari, pe principii, pe directiile acestei tari. (...) Victor Ponta este in continuare cel mai bun partener al meu, un om in care cred, cu care ne-am inhamat la raspunderea enorma a milioane de oameni disperati. (...)

Existenta USL inseamna ceva foarte mare, cu o responsabilitate foarte mare, cu teme de dus la capat. Sunt teme fundamentale care trebuie sa faca din Romania o alta tara", a mai spus Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, ca nu stie daca o va propune pe Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, sa fie sefa la DNA, dar ca nu exclude niciun nume cu exceptia lui Daniel Morar.

Antonescu: Nu se negociaza cu teroristii

Despre colaborarea cu presedintele tarii, Antonescu spune ca el nu vrea sa faca niciun compromis cu Traian Basescu, deoarece acest cuvant are o conotatie negativa.

"Niciun compromis cu Basescu. Prin compromis eu inteleg dimensiunea negativa. Cu Basescu nu prea avem ce compromis sa facem. Nu vreau sa il fac chiar terorist, dar nu se negociaza cu teoristii, pastrand proportiile", a precizat lierul USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu Ponta procuror Kovesi, #Ponta numire Kovesi DNA, #Antonescu Kovesi DNA , #presedinte PNL