Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Antonescu: Exista posibilitatea sustinerii lui Oprescu pentru Primaria Capitalei (Video)

Luni, 28 Februarie 2011, ora 14:19
962 citiri
Antonescu: Exista posibilitatea sustinerii lui Oprescu pentru Primaria Capitalei (Video)
Foto: Romania Libera

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca la nivelul USL nu s-a convenit deocamdata asupra sustinerii lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei pentru un nou mandat, precizand insa ca exista aceasta posibilitate conform protocolului USL.

Antonescu a fost intrebat despre unele afirmatii ale presedintelui PSD, Victor Ponta, referitoare la faptul ca USL l-ar sustine pe Sorin Oprescu la viitoarele alegeri locale din Bucuresti.

"Noi nu am convenit acest lucru, am convenit cum protocolul o spune foarte explicit, ca putem sustine la o adica si un independent, ca in orice caz vom avea un candidat comun la Primaria Capitalei, dar nu am avut nicio discutie si cu atat mai putin o decizie legata de Sorin Oprescu sau de altcineva, e un subiect care este deschis", a sustinut presedintele PNL, inainte de sedinta USL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a dat din nou de inteles ca Sorin Oprescu va fi sprijinit de USL sa castige un nou mandat de primar al Capitalei, edilul declarandu-se onorat de aceasta sustinere.

Oprescu se arata "onorat" ca USL sa-i sprijine o noua candidatura

Ponta a intervenit telefonic intr-o emisiune Antena 3 de duminica, unde era invitat Oprescu. "Pun pariu ca dl Oprescu nu va candida din partea PDL, nu am niciun fel de dubiu si ma deranjeaza dezinformarile astea cum cred ca-l deranjeaza si pe dansul", a declarat Ponta.

Intrebat cine va fi candidatul USL la Primaria Capitalei, Ponta a raspuns: "La Bucuresti vom avea candidatul care sta cel mai bine in sondaje si care este dorit de bucuresteni".

Presedintele PSD a fost intrebat cum intentioneaza sa stinga disensiunile dintre primarul liberal Andrei Chiliman cu Sorin Oprescu si cum va convinge toata organizatia USL de Bucuresti sa se bata pentru Oprescu.

"Daca dl. Chiliman, nici nu stiu daca vrea sa candideze, e asa de dorit de bucuresteni, sigur o sa-l punem pe dansul. Deocamdata lucurile nu arata asa. (...) O sa fie mult de lucru, cum or sa fie orgolii si interese personale care trebuie puse pentru interesul national si interesul USL de a castiga alegerile locale", a aratat presedintele social-democrat.

La randul sau, Sorin Oprescu a povestit ca a avut intalniri cu presedintii USL si s-a declarat onorat ca va fi sprijinit de acestia, precizand ca intentioneaza insa sa candideze tot ca independent.

"Inca o data, asa cum a fost si intr-o discutie foarte scurta, ochi in ochi si barbateste, le-am spus, i-am spus domnului presedinte (Ponta, n.r.) ca sunt onorat daca atunci va fi cazul, ca in calitate de....ma gandesc bineinteles la sondaje si la situarea in esicherul asta electoral, ca sunt onorat de faptul ca a exprimat clar ideea ca alianta, in urma discutiilor cu dl presedinte Crin Antonescu, sprijina aceasta candidatura, spunand foarte clar ca merg in aceasta cursa electorala in aceeasi calitate pe care am avut-o si in 2008: de independent", a declarat Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#presedinte PNL Crin Antonescu, #sustinere USL candidatura Oprescu , #presedinte PNL