Antonescu: Il incurajez pe premier sa reziste santajului UDMR

Joi, 08 Martie 2012, ora 18:31
3065 citiri
Antonescu: Il incurajez pe premier sa reziste santajului UDMR

Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat, joi, ca il incurajeaza public pe premierul Mihai Razvan Ungureanu sa reziste santajului facut de UDMR in cazul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures.

"Probabil ca acest santaj se va duce asupra PDL si asupra prim-ministrului, pentru ca pana la urma o hotarare de guvern este semnata de prim-ministru. Eu il incurajez public pe prim-ministru sa reziste acestui santaj si, daca va rezista, ceea ce sper ca va face, voi fi primul care sa salute atitudinea sa", a spus Antonescu.

Cu toate acestea, liderul liberal a subliniat ca nu ar sustine un guvern minoritar, in cazul in care UDMR ar parasi coalitia de guvernare.

"Nu voi sustine un guvern minoritar, doar voi saluta. De la salut si pana la sustinerea unui astfel de Guvern, nu?, e mult", a spus el.

Vicepremierul Marko Bela afirma recent ca alegerile de la UMF, in urma carora a fost desemnat rector Leonard Azamfirei, nu au fost recunoscute de Ministerul Educatiei, spunand ca intentioneaza sa iasa din Guvern daca Legea Educatiei nu e respectata la UMF.

Democrat-liberalii sunt extrem de nemultumiti de ultimatumul dat de UDMR, legat de UMF Targu Mures, insa de data aceasta sunt hotarati sa nu mai cedeze "santajului" partenerilor de coalitie.

Potrivit unor surse citatate de NewsIn, sedinta coalitiei de marti seara de la Palatul Victoria a fost una extrem de tensionata si, desi nu s-a ajuns la nicio concluzie, se poate remarca un lucru cert si anume hotararea primului ministru de a nu accepta ultimatumuri.

"Premierul Ungureanu a fost foarte vehement. Le-a spus ca pana la urma Guvernul poate functiona si ca guvern minoritar, cu alte cuvinte nici el nu accepta ultimatumul dat de UDMR", au mai explicat sursele.

Pe de alta parte, vicepresedintele PDL Anca Boagiu a asigurat, miercuri seara, la TVR Info, ca nu va pleca nimeni din coalitie, referindu-se la nemultumirea UDMR fata de situatia de la UMF Targu Mures.

Ea a precizat ca solutiile vor fi negociate, pentru a fi gasita cea mai buna. "Inca suntem in aceasta coalitie, n-a plecat nimeni, nu va pleca nimeni si sunt sigura ca vom gasi solutiile", a asigurat vicepresedintele PDL.

M.M.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Crin Antonescu santaj UDMR, #UDMR iesire guvernare, #UDMR UMF Targu Mures , #presedinte PNL