Antonescu: In topul antipatiilor mele politice nu sta deloc Traian Basescu

Luni, 03 Mai 2010, ora 11:23
6952 citiri
Antonescu: In topul antipatiilor mele politice nu sta deloc Traian Basescu
Foto: Arhiva

Crin Antonescu considera ca Mircea Geoana a pierdut alegerile pentru ca "nu era structural omul care sa-i fie opus lui Traian Basescu" si apreciaza ca in timp ce contracandidatii sai au beneficiat de sustinere importanta, "de la bancheri la moguli, la servicii secrete", de partea sa nu a fost nimeni.

"Cred ca Mircea Geoana a pierdut pentru ca cei care, intr-o situatie echilibrata, decid castigatorul l-au vrut pe Basescu. Pentru ca Mircea Geoana a facut foarte multe greseli si nu era structural omul care sa-i fie de opus lui Traian Basescu. Asta-i clar", a declarat Antonescu intr-un interviu acordat pentru Jurnalul National.

Fostul sustinator al lui Geoana in turul doi al prezidentialelor dezvaluie ca nu s-a implicat prea mult in campania acestuia. "Eu nu aveam a ma amesteca in campania domnului Geoana. I-am spus lui Victor Ponta, care era purtator de cuvant, cateva lucruri apropo de dezbaterea finala. Nu despre Vantu, ca nu ma ducea mintea ca s-ar putea intampla una ca asta. Initiativa era a insa lor, candidatul era al lor", a declarat Antonescu.

In opinia sa, "greseala nu a fost iesirea, cat intrarea PSD la guvernare. Dar in acelasi timp stiu ca PSD este un partid care nu suporta doua cicluri consecutive de opozitie. Spre deosebire de liberali".

Realitatea TV a exacerbat ceea ce s-a intamplat la Timisoara

Intrebat de ce a mers la Timisoara pentru a semna acel acord cu Geoana si Iohannis, Crin Antonescu sustine ca ideea a apartinut in totalitate PSD si primarului Gheorgeh Ciuhandu, si arunca o parte din vina pentru efectul nefast produs in randul alegatorilor si asupra Realitatii TV.

"Caledarul si actiunile propuse de cei din PSD primeau sau nu raspuns de la noi. Acolo a fost vorba de o actiune initiata de primarul Ciuhandu si mie mi s-a parut normal sa-i raspund. Faptul ca in Piata Operei au gasit cu cale ca cei din PSD sa-si aduca sustinatorii...(...) A fost o prostie pe care nu mi-o explic: aducerea sustinatorilor de miting ai PSD in Piata Operei, unde nu se fac mitinguri si unde n-a facut nici Basescu. Si in al doilea rand, pentru ca in isteria campaniei electorale, postul de televiziune Realitatea, care se considera ca l-a sprijinit pe Geoana, exacerba tot ce se petrece la Timisoara si tipa din cinci in cinci minute "O noua revolutie in Timisoara!"", spune Antonescu.

Acesta mai considera ca in timp ce contracandidatii sai s-au bucurat de sprijin masiv din partea celor puternici, el nu a avut parte decat de sustinatori "la mana a doua".

"Intr-o asemenea batalie, cu o asemenea miza, toti cei care conteaza, de la bancheri la moguli, la servicii secrete, se impart. De partea mea n-a fost nimeni. Eu m-am bucurat de acces si de simpatie in media anti-Basescu, si nu vorbesc de jurnalisti, ci de politici, de masini de razboi, dar la mana a doua", a declarat el.

Eu sunt destul de putin liberal, sunt mai conservator

Liderul liberal se delimiteaza si de Dinu Patriciu si, mai ales, de scandalul cu caseta in care Traian Basescu apare ca lovind un copil.

"Parerile in politica ni se potrivesc destul de rar, execeptand filozofia in genere. Patriciu e mult mai liberal decat mine. Eu sunt destul de putin liberal printre liberali, sunt mai conservator, sunt mai de dreapta. Din punctul meu de vedere, Dinu Patriciu este un om care are idei iesite din comun. Unele dintre ele pot avea succes, presupun ca in afaceri au avut succes. In politica, nu intodeauna", recunoaste Antonescu.

In privinta filmuletului, acesta spune ca nu a discutat niciodata cu Patriciu pe aceasta tema.

"N-am avut nici o discutie. Dinu Patriciu nu avea motive sa o deschida si nici eu. Desi sunt un om vorbaret, pentru mine sunt de evitat discutiile care nu mai au nici un rost. Eu pot sa va intreb de ce nu s-a mai discutat despre povestea asta cu caseta. De ce nu avem nici un rezultat oficial in legatura cu acea caseta? Este ea o facatura?", se intreba liderul liberalilor.

Intelectualii care il sustin pe Basescu sunt fascinati de "bestiile istoriei" sau se vand ieftin, pentru bani

"Intelectualii romani care il sustin pe Traian Basescu sunt o problema mult mai serioasa si mai grava a Romaniei decat Traian Basescu. Si in topul antipatiilor mele politice nu sta deloc Traian Basescu", a mai declarat Crin Antonescu.

In opinia sa, la baza sustinerii acordate de unii intelectuali lui Traian Basescu ar sta "un masochism, fascinatia intelectualilor romani, poate si din alte parti, pentru forta bruta. Ganditi-va ca au fost si in alte timpuri intelectuali fascinati si de alte bestii ale istoriei".

Iar aceasta nu este singura explicatie pentru Antonescu: "Buna parte din ei se vand ieftin. Povestea e veche, e dinaintea comunismului. Se vand ieftin si buna parte din gurile de tun, mitralierele lui Traian Basescu nu sunt asa din amor sau din fascinatie! Sunt pe bani, ca s-o spunem foarte clar! Nimic nou. In al treilea rand, mai exista ceva: o ingustime de vederi de care numai marii intelectuali sunt capabili. E confuzia pe care niste oameni, poate de buna credinta, o fac intre a fi anticomunist si a fi anti-PSD".

Intrebat daca nu cumva a ramas blocat intr-o logica "anti", liderul liberal spune ca aceasta este singura cale. "Razboiul cu Traian Basescu nu are cum sa fie evitat in acest moment. Eu sunt destul de plictisit, in forul meu interior, de asta, pentru ca Basescu face aceleasi lucru, noi aducem aceleasi critici. Eu ma plictisesc usor. E unul din puternicele mele defecte. Nu fac chestiunea asta cu placere, numai ca problema politica a Romaniei in acest moment nu e numai sa aiba un alt guvern, care sa faca ceva. Este de a nu se lasa cuprinsa de amorteala si de acceptare. Adica nu avem ce sa facem, viata noastra merge pe anti", conchide el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu Basescu, #Antonescu Geoana alegeri, #Antonescu intelectuali, #Antonescu caseta Patriciu , #presedinte PNL