Antonescu nu-l vrea pe Ponta premier, daca trece motiunea

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 15:32
2919 citiri
Antonescu nu-l vrea pe Ponta premier, daca trece motiunea

Crin Antonescu a respins, vineri, varianta ca Victor Ponta sa devina premier, daca motiunea de cenzura va trece saptamana viitoare.

Liderul PNL a participat, vineri, alaturi de Ion Iliescu, Cristian Diaconescu si Ecaterina Andronescu la ceremonia de aniversare a 20 ani de la infiintarea Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir.

Intrebat, inainte de eveniment, daca agreeaza varianta ca Victor Ponta sa devina prim-ministru in eventualitatea succesului motiunii de cenzura, Antonescu a declarat: "Raspunsul este nu", informeaza Mediafax.

In plus, Crin Antonescu, a mai spus ca nu este vorba despre vreo disputa intre el si PSD, Victor Ponta "sau alt martir al miscarii socialiste" si ca luni este posibil sa discute cu liderii PSD pentru a le prezenta planul sau pentru maximalizarea sanselor motiunii de cenzura.

"Noi nu avem o colaborare asa... prin firea lucrurilor. Noi colaboram cu PSD pentru a inlocui acest Guvern(...)Probabil ca la inceputul saptamanii viitoare, luni, poate ca vom avea aceasta intalnire, eu am sa-i incerc si atunci sa-i conving ca e bine ca, pana la momentul votului, sa avem o alternativa. Pentru ca de cate ori doresti sa convingi niste oameni, trebuie sa expui un plan. Cand vrei sa convingi niste parlamentari, niste formatiuni politice, sa treaca dintr-o parte in alta, trebuie sa le oferi un proiect. Despre asta e vorba si nu despre vreo hara intre mine si PSD, dl Ponta sau alt martir al miscarii socialiste", a mentionat Antonescu, aratandu-se nemultumit de faptul ca liderul PSD a ironizat anuntul sau privind posibila nominalizare a unui independent in fruntea unui Guvern de criza.

"S-au vehiculat niste nume, eu nu am facut publice niste nume. Am inteles insa ca nu doreste sa abordam acest subiect pana dupa motiunea de cenzura, si atunci sigur ca, intr-adevar, nu avem ce discuta. Din pacate", a subliniat Crin Antonescu.

Reactia lui Crin Antonescu vine in urma unor declaratii ale liderului PSD, preluate de presa, care spunea ca nu are incredere in independentii propusi de PNL pentru eventuala functie de premier.

Primarul Sibiului Klaus Iohannis, presedintele Bursei de Valori Bucuresti Stere Farmache, directorul general executiv al OMVPetrom Mariana Gheorghe sunt variantele convenite de PNL ca propuneri de premier al guvernului de criza care vor fi discutate cu partenerii de la PSD, sustin surse liberale.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Antonescu Ponta premier, #Guvern PSD PNL, #motiune de cenzura guvern Boc , #presedinte PNL