Antonescu nu s-a trezit la timp! Peste 200 de liberali prahoveni au demisionat

Marti, 28 Februarie 2012, ora 18:18
8079 citiri
Antonescu nu s-a trezit la timp! Peste 200 de liberali prahoveni au demisionat
Foto: pesurse.ro

Peste 200 de tineri liberali prahoveni, impreuna cu liderii organizatiilor municipale si judeteana de tineret, si-au anuntat, marti, demisiile din PNL Prahova, acuzand conducerea partidului si pe cea a organizatiei judetene de nerespectarea statutului partidului.

Tinerii liberali sunt nemultumiti de actuala conducere interimara numita de presedintele Crin Antonescu, dupa ce fosta conducere a fost demisa in data de 19 Decembrie 2011.

Potrivit unui comunicat remis presei marti, 203 tineri liberali membri ai organizatiei de studenti si ai organizatiilor de tineret din municipiul Ploiesti si judetul Prahova au demisionat din PNL, exprimandu-si regretul ca s-a ajuns in aceasta situatie deoarece ca "domnul Crin Antonescu nu s-a trezit la timp".

Printre demisionari se afla si Razvan Lungu, presedinte al organizatiei de tineret a PNL Prahova, Catalin Radu, presedintele Clubului Studentesc Liberal - Filiala Prahova si Radu Simionescu, presedintele Organizatiei de Tineret a PNL Ploiesti.

De asemenea, unul dintre consilierii municipali ai PNL Prahova, Costel Horghidan, s-a alaturat demersului tinerilor, acesta anuntandu-si demisia din partid in cadrul unei conferinte de presa. Horghidan a precizat ca nu isi va pierde functia de ales local intrucat nu a fost ales pe listele PNL, ci pe listele Partidului National Democrat Crestin (PNDC), formatiune politica desfiintata ulterior.

O incalcare grosolana a libertatii de alegere

"Suntem nevoiti sa parasim Partidul National Liberal din cauza unei conduceri de partid care nu mai respecta statutul, nu mai respecta libertatea de alegere, nu mai respecta democratia, valori in care liberalii cred si pentru care noi ne-am inscris in acest partid. Protestul nostru de ieri, 27 februarie 2012, de la sediul central al PNL din Bucuresti, s-a dorit a fi un ultim semnal de alarma transmis presedintelui Crin Antonescu fata de o incalcare grosolana a libertatii noastre de alegere, abuz comis de conducerea interimara a filialei Prahova, cu complicitatea secretariatului general al partidului", se arata in comunicat.

Demisionarii mai spun ca, desi i-au solicitat lui Crin Antonescu "sa-si respecte cuvantul dat" atunci cand a cerut impunerea conducerii interimare, respectiv sa organizeze conferinta judeteana de alegere a liderilor PNL Prahova in termenul prevazut de statut, adica cel mai tarziu pe data de 10 martie, acesta "a ratat sansa de a actiona ca garant al respectarii regulilor, a democratiei si a libertatii in interiorul PNL si a decis sa incalce in continuare statutul Partidului National Liberal".

"Din pacate, Crin Antonescu a luat aceasta decizie cu pretul pierderii a 203 tineri care au lucrat, din 2007 incoace, la toate campaniile PNL si care au pus umarul la transformarea organizatiei Prahova intr-una dintre cele mai performante organizatii liberale din tara. Este vorba de aceiasi tineri care au lucrat si la campania domnului Antonescu din 2009, asigurandu-i cel mai bun scor la nivel national - 28% in municipiul Ploiesti.

Ne pare rau ca domnul Crin Antonescu nu s-a trezit la timp si am ajuns la aceasta situatie care face rau organizatiei pentru care am muncit cu totii ani la randul, mai ales acum, in prag de alegeri locale. Suntem mandri ca am fost parte a Partidului National Liberal atat timp cat s-au respectat libertatea si democratia si dezamagiti ca suntem nevoiti sa il parasim pentru ca actuala conducere a anulat aceste principii in interiorul PNL", se mai afirma la finalul comunicatului.

Fostul lider PNL Prahova, Adrian Semcu, a afirmat luni, intr-un comunicat de presa, ca presedintele partidului, Crin Antonescu, a ratat sansa de a actiona democratic in privinta situatiei filialei si a avertizat ca "sute de tineri liberali" ar putea parasi, in bloc, PNL.

"Decizia de astazi, 27.02.2012, a Biroului Permanent Central de a supune la vot, in Delegatia Permanenta a PNL din 12 martie 2012, convocarea conferintei judetene a partidului, excede, in mod vadit, statutul PNL, care prevede un termen de 3 luni pentru organizarea conferintei judetene de alegere a liderilor PNL. Adica, cel mai tarziu, pe 10 martie. Decizia Biroului Permanent National arata, din pacate, lipsa de vointa a conducerii Partidului National de a respecta statutul si de a gasi o solutie democratica de transare a situatiei din cadrul organizatiei PNL Prahova", este de parere Semcu.

"Din pacate, situatia creata in organizatia Prahova, de conducerea interimara incompetenta si abuziva impusa de la Bucuresti, este de natura sa afecteze atat unitatea si forta partidului la nivelul judetului Prahova ori al Municipiului Ploiesti, cat si rezultatul Uniunii Social-Liberale (USL) in alegerile locale din iunie 2012. In conditiile in care intreaga organizatie este, in acest moment, fracturata de deciziile abuzive si iresponsabile ale Biroului Politic interimar, avertizez asupra pericolului real ca sute de tineri liberali din Prahova sa paraseasca, in bloc, Partidul National Liberal", a avertizat Semcu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, luni, celor de la organizatia Prahova ca se vor pronunta asupra noii conduceri prin alegeri libere si ca atata timp cat el va fi seful partidului Statutul va fi respectat.

La finalul sedintei conducerii PNL, Antonescu a fost intrebat despre protestul membrilor PNL Prahova de la sediul central (foto) si despre rezultatul discutiilor cu ei. "Le-am spus ca in cazul Prahova se va lua o decizie conform Statutului si tuturor prevederilor statutare. Nimeni nu a incalcat Statutul si nu-l va incalca atata vreme cat voi fi presedinte al PNL. Acum, la Birou, s-a convocat un Consiliu National - sigur, nu numai pentru problema, ci pentru multe altele, dar va fi si aceasta chestiune pe ordinea de zi - pentru 12 martie. De asemenea, am mai purtat o discutie cu o parte dintre cei care protestau si care s-a rezumat la aceste lucruri care sunt foarte simple", a afirmat Antonescu.

Intrebat despre faptul ca a fost chiar el contestat de liberali, Crin Antonescu a raspuns: "Foarte bine. Eu v-am spus ca am avut aceasta discutie direct cu dansii, nu i-am evitat".

Seful PNL a dat insa asigurari ca prahovenii vor avea sansa sa-si aleaga presedintele in cadrul unor alegeri interne. "Le-am spus care e singura posibilitate de altfel. Ca asa, unii il sustin pe fostul presedinte, altii nu-l mai sustin, ca de aia nici nu mai e presedinte. Vor avea pana la urma niste alegeri, se vor pronunta", a conchis Antonescu.

Mai multi reprezentanti ai PNL Prahova au protestat pasnic, luni, la sediul central al partidului, prin afisarea unor mesaje pe coli de hartie, si au cerut alegeri libere pentru sefia organizatiei. Astfel, protestarii, majoritatea tineri, au afisat mesaje precum "Vrem partid liber (al)", "Revolutia bunului simt, doar la televizor in prime-time?!!", "Crin, wake up, man!" si cer sa aiba o intrevedere cu Crin Antonescu. Tinerii au declarat jurnalistilor ca vor alegerea unei conduceri a filialei in acord cu dorinta organizatiei, si nu cu cele ale conducerii centrale.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#demisii PNL Prahova, #protest PNL Prahova, #demisii tineri liberali Ploiesti , #presedinte PNL