Antonescu: Nu schimb procurorii daca ajung presedinte

Vineri, 16 Mai 2014, ora 23:04
3459 citiri
Antonescu: Nu schimb procurorii daca ajung presedinte

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus vineri seara ca nu ar schimba procurorii sefi daca ar ajunge presedinte al Romaniei.

Liderul liberal a fost intrebat, vineri seara, intr-o emisiune la B1 Tv, daca i-ar schimba pe procurorii Tiberiu Nitu si Laura Codruta Kovesi, senatorul PNL raspunzand negativ.

"Chiar daca am avut rezerve la numirea lor, cu privire la modul in care s-a negociat, nu cred ca o schimbare ar rezolva ceva, continuitatea trebuie sa prevaleze. As incerca sa merg pe formule care sa fie generate de insusi corpul magistratilor, sa las propunerea la latitudinea CSM-ului in mare parte", a spus Antonescu.

Acesta a precizat ca nu se impune o discutie cu presedintele Traian Basescu pe teme de securitate, insa nu a exclus-o.

"Nu as avea ezitare, daca e nevoie, sa fie o noua discutie. In cazul acesta nu se impune, nu trebuie spus ceva nou", a subliniat presedintele PNL.

Antonescu: N-am de ce sa imi interzic speranta ca alegatori PSD vor vota cu mine in turul 2

Liderul liberal a spus despre presedintele PC, Daniel Constantin, ca "este caraghios" si "nu merita o replica", dupa declaratii facute de aceste referitor la PNL si la presedintele sau.

"Nu e dl. Constantin in masura sa-mi dea ultimatumuri si sa-mi scrie solutii pentru PNL. Daniel Constantin, din punct de vedere politic, nu e major", a precizat Crin Antonescu, adaugand ca spera ca Victor Ponta sa fie "major din punct de vedere politic".

Presedintele PNL a mentionat ca "nu e usor sa iesi de la guvernare" si ca nu mai exista USL, "pentru ca PNL - nu Crin Antonescu - nu a acceptat falsificarea unui proiect si sa ajunga intr-o impostura".

"Indiferent de rezultatul alegerilor din 25 mai, PNL are un drum pe care nu se va mai intalni nici cu Ponta, nici cu Constantin. PNL nu si-a permis sa-si sacrifice identitatea si viitorul pentru a mai ramane la guvernare un an, doi sau patru", a mai afirmat liderul liberal.

Antonescu: E exclusa ipoteza ca PNL sa se intoarca cu coada intre picioare la usa PSD

Acesta a precizat ca si el si prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis isi doresc un guvern fara PSD. De asemenea, presedintele PNL a reafirmat ca isi va da demisia din fruntea partidului, la un scor de sub 20 la suta la europarlamentare.

"N-avem cum sa luam mai putin de 15 la suta si, daca toata campania si organizarea merg la maxim, ajungem la 25 la suta. Si daca PNL ia 19,9 la suta imi dau demisia", a explicat Crin Antonescu.

Antonescu: Sa facem ce putem pentru ca PSD-ul sa nu puna mana si pe Presedintie

Presedintele PNL a vorbit si despre candidatura sa la prezidentiale, declarandu-se increzator ca alegatori ai PSD vor vota cu el.

"N-am de ce sa imi interzic speranta ca alegatori PSD vor vota cu mine in turul 2. Traian Basescu a luat voturi si din partea PSD, in 2009. Niciodata presedintia Romaniei nu a fost un scop pentru mine, nu asta e tinta mea politica", a subliniat liberalul.

Nu in ultimul rand, acesta a spus ca nu este nicio problema daca transmite aceleasi mesaje ca si Traian Basescu.

"Eu transmit aceleasi mesaje cu Ceausescu daca invie si spune ca trebuie sa mergem cu NATO. Nu ideile sunt problema, nu mesajele sunt problema", a mai afirmat Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Crin Antonescu schimbat procurori, #Antonescu candidat prezidentiale, #Antonescu demisie europarlamentare, #Antonescu PSD , #presedinte PNL