Antonescu: Nu stiu daca e mai bine la putere sau in opozitie

Joi, 27 Februarie 2014, ora 20:15
2885 citiri
Antonescu: Nu stiu daca e mai bine la putere sau in opozitie
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara ca liderii locali ai liberalilor au deplina libertate in ce priveste aliantele, astfel incat pot continua colaborarea cu PSD.

"USL nu mai exista. In multe judete, la nivel de administratii locale s-a alcatuit o majoritate care se numea USL, dar care ramane. Liderii locali au deplina libertate sa faca sau nu aliante", a declarat Antonescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ploiesti, dupa Delegatia Permanenta a PNL Prahova.

Acesta a mentionat ca o continuare a aliantelor dintre PNL si PSD este interpretata drept "un soi de neacceptare in organizatiile judetene a deciziei pe care PNL a luat-o", adaugand ca majoritatea din consilii judetene se mentine, "pentru ca e rational, e functional si e normal sa mearga mai departe atata timp cat doresc sa mearga mai departe".

Tariceanu si-a infiintat partidul - cine il urmeaza si cine ramane in PNL

Presedintele PNL sustine ca, in spatele deciziei prim-ministrului Victor Ponta de a nu accepta toate cerintele liberalilor privind nominalizarile pentru functiile din Guvern, se ascunde "decizia PSD de a nu-si sustine partenerul", apreciind ca decizia ruperii USL "nu are niciun fel de relevanta cu perspectiva alegerilor".

De asemenea, Crin Antonescu a spus ca nu stie daca e mai bine la putere sau in opozitie.

"Nici nu stiu cum e mai bine, la putere sau in opozitie. Noi vrem la guvernare. Daca domnul Ponta crede ca e bine in opozitie, sa cedeze dumnealui mandatul si sa mearga in opozitie si pentru europarlamentare, si pentru prezidentiale", a mai spus presedintele liberal.

Antonescu: Ruperea USL, o decizie grea si ireversibila. Ce spune despre demisia lui Tariceanu

USL s-a rupt, marti seara, dupa ce liderii PNL au votat, in sedinta Delegatiei Permanente, iesirea de la guvernare. In plus, ministrii liberali si-au dat demisia, miercuri. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost printre cei sase liberali care au votat impotriva ruperii USL, demisionand si el, in cursul zilei de miercuri, din PNL.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Crin Antonescu liberali locali aliante, #Antonescu opozitie, #Antonescu rupere USL , #presedinte PNL