Antonescu: Nu trebuie sa ne grabim cu ANI, Basescu sfideaza opinia publica

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 21:48
2495 citiri
Antonescu: Nu trebuie sa ne grabim cu ANI, Basescu sfideaza opinia publica
Foto: Antena 3

Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal, a declarat ca principiul infiintarii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) este corect, insa nu se grabeste sa voteze.

"Politicienii, chiar si cei cinstiti, se sperie. Le da zece zile? Zece zile, sefu', o facem! Eu nu ma grabesc deloc, pentru ca nu am musca pe caciula, n-am pe nimeni de aparat", a spus Crin Antonescu, la Antena 3.

"Noi am actionat mai repede decat dl. Basescu, problema se rezolva in Parlament, este termenul de 45 de zile dat prin Constitutie", a adaugat liderul PNL.

El a repetat faptul ca decizia de a nu prezenta la Cotroceni luni, la chemarea presedintelui Traian Basescu, a fost luata de partid. Este o decizie pe care au votat-o si au sustinut-o oameni extrem de echilibrati, cum ar fi dl. Mircea Ionescu Quintus, care a zis ca PNL a fost mereu un partid hotarat si asta trebuie sa facem", a explicat Antonescu.

Noua lege a ANI intra miercuri in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor

Liderul PNL a adaugat ca, daca Basescu vrea sa infiinteze ANI, nu-l poate opri nimic, insa, pana nu o sa avem un plan legislativ desemnat, conturant si nu vom elimina conflictul de interese, nimic nu se va rezolva.

"Dar, cine doreste sa faca cariera politica la un anumit nivel, trebuie sa fie gata sa fie in permanenta la vedere cu averea sa. Se intampla peste tot", a completat el.

Potrivit spuselor sale, cel mai grav eveniment din timpul convorbirilor de la Cotroceni a fost momentul in care Traian Basescu a glumit pe seama faptului ca acum poate sa-si ascunda casa din strada Mihaileanu.

"Episodul cu Mihaileanu de ieri imi spune foarte mult, e cel mai semnificativ lucru de ieri. Dl Basescu spune ca-l sfidez. Nu-l sfidez, nu am de ce, pe cine, nu sunt elev si dansul diriginte. Daca e vorba de sfidare si de nesimtire maxima, totala, am vazut ieri un presedinte care sfideaza opinia publica", a spus Antonescu.

TV Ziare.com: Viziunea UDMR despre ANI, Constitutie si acordul cu FMI

"Cum este posibil ca, in vreme ce tu doresti sa te legitimezi ca pazesti atitudinea oamenilor publici, sa razi ca un nesimtit pe baza unui lucru pe care l-ai facut", a adaugat politicianul.

Presedintele PNL a mai declarat ca nimanui nu-i place sa fie pacalit, dar romanii s-au obisnuit si resemnat cu acest lucru.

"Ceea ce am constat eu, la multi dintre romani, cu grade diferite de instructie, cu diverse profesiuni, este o anumita resemnare. Vechea noastra stare. Nu le place sa fie pacaliti, dar ne-am resemnat cu ideea ca oricum suntem pacaliti de cineva. Micul mare secret al Dl. Basescu este ca le-a dat senzatia romanilor ca pot exista victime printre cei puternici", a comentat Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu ANI, #infiintare ANI Crin Antonescu , #presedinte PNL