Antonescu: Nu vom fi prezenti la intalnirea cu presedintele, Basescu sa discute cu ai lui

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 17:23
3796 citiri
Antonescu: Nu vom fi prezenti la intalnirea cu presedintele, Basescu sa discute cu ai lui
Foto: realitatea.net

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca parlamentarii USL nu vor fi prezenti, pe 7 martie, la intalnirea cu presedintele Traian Basescu.

"Nu vom fi prezenti pe 7 martie (in Parlament - n. red.). Suntem intr-o actiune de protest", a afirmat liderul liberal, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Domnul Basescu va discuta cu oameni sai, cu guvernul sau, cu toata aceasta structura care continua sa subjuge Romania.

Aceasa actiune de protest a generat o campanie de defaimare din partea actualei puteri. Este o actiune politica serioasa, majora, care continua. Nu ne lasam intimidati de incerarile Puterii de a bagateliza sau defaima protestul USL", a precizat Crin Antonescu.

Acesta a tinut sa mentioneze ca scrisoarea adresata de presedintele Traian Basescu, vineri, catre cele doua camere, "in nici un caz" nu este de natura sa determine USL sa renunte la proteste.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a adresat vineri o scrisoare presedintilor celor doua camere parlamentare in care isi exprima intentia de a se adresa cu un mesaj forului legislativ.

Basescu vrea sa se adreseze Parlamentului

"Va propun ca data prezentarii mesajului sa fie data de 7 martie 2012, la o ora pe care sa o stabiliti dumneavoastra, in functie si de programul celor doua Camere ale Parlamentului", se arata in scrisoarea adresata de seful statului presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Referitor la faptul ca pe 7 martie Curtea Constitutionala va discuta sesizarea USL, prin care uniunea contesta investirea de catre Parlament a Guvernului Mihai Razvan Ungureanu, Crin Antonescu a sublinait ca nu crede ca "asteptarea deciziei Curtii genereaza mari emotii lui Basescu sau guvernului sau", dar si ca sansele de reusita, pentru USL, sunt "mici spre foarte mici".

Totodata, vorbind despre afirmatia lui Sebastian Lazaroiu, care a declarat, pentru Ziare.com, ca presedintele Traian Basescu ar fi dispus sa demisioneze, Crin Antonescu s-a aratat sceptic.

"Daca vom continua sa-l luam pe Lazaroiu drept un for, o instanta, cineva in domeniul politic, ne pierdem timpul. Daca Basescu vrea sa demisioneze, nu trebui sa-mi ceara voie mie sau Parlamentului", a explicat presedintele PNL.

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca Traian Basescu ar fi dispus sa demisioneze din functie, asa cum isi doreste Opozitia, pentru ca la inceputul lui 2013 sa se organizeze alegeri parlamentare si prezidentiale.

Lazaroiu: Basescu, dispus sa demisioneze. MRU, posibil candidat -Interviu Ziare.com (I)

El a afirmat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca seful statului ar face asta doar cu conditia unui acord cu Opozitia asupra modificarii Constitutiei pe mai multe puncte, de la scurtarea mandatului sefului statului pana la implementarea deciziilor referendumului din 2009.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu, #Crin Antonescu Basescu, #Traian Basescu presedinte, #Basescu mesaj Parlament , #presedinte PNL