Antonescu: Numirea la Transporturi nu va fi sub influenta presiunilor, PNL nu coabiteaza cu DNA

Sambata, 24 August 2013, ora 13:01
3117 citiri
Antonescu: Numirea la Transporturi nu va fi sub influenta presiunilor, PNL nu coabiteaza cu DNA
Foto: Arhiva

Crin Antonescu spune ca propunerea pentru Ministerul Transporturilor va fi decisa duminica, de conducerea PNL, dar nu sub influenta presiunilor din "presa basista", pentru ca PNL nu coabiteaza "nici cu Basescu, nici cu DNA".

Dupa ce jurnalistii de la Evenimentul Zilei au dezvaluit sambata ca o firma detinuta pana recent de Nini Sapunaru ar fi urmarita penal de DNA Iasi, premierul Ponta a declarat ca asteapta de la liberali sa ii propuna pentru Ministerul Transporturilor un profesionist in domeniu, cu experinta politica si imagine buna.

Ponta pune conditii liberalilor - Cum trebuie sa fie propunerea pentru Transporturi

Mai mult, premierul a reamintit ca in acordul USL este prevazut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvant in cazul ministrilor, dupa ce, cu o zi inainte, aparuse pe surse si informatia ca premierul nu l-ar agrea pe Nini Sapunaru ca ministru al Transporturilor.

Nini Sapunaru, in atentia DNA de mai bine de un an - Cum a incercat sa scape

In replica, liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sambata, ca in acordul USL "nu exista" asemenea prevederi.

"Sper sa nu translatam epopeea Basescu la noi. Partidele isi fac propuneri, iar premierul are si el un cuvant de spus. Poate sa spuna: nu sunt confortabil cu aceasta opinie din motivul a, b, c, d si va argumenta. Se va discuta, insa nu va exista scandal politic", a completat Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la postul Antena3.

Liderul PNL a precizat ca Victor Ponta nu i-ar fi spus ca Nini Sapunaru nu ar fi un ministru potrivit si a lansat un nou atac la DNA, acuzandu-i pe procurori ca le fac dosare liberalilor care sunt propusi pentru functii in guvern.

"PNL are o mare problema: nu coabiteaza. A intrat in USL, a participat la niste alegeri pentru altceva, nu pentru coabitare cu Basescu sau DNA, institutie care ne arata ca nu mai pastreaza nici aparentele. Nu avem niciun raspuns la toate plangerile facute de Corpul de Control al primului ministru la adresa unor demnitari din vechile guvernari, nu avem nicio explicatie pentru un lant de coincidente (...)

Avem la vedere situatia nominalizarii lui Ovidiu Silaghi de catre PNL cand acesta nu avea nici o semnalizare privind existenta vreunei probleme. M-am intalnit cu Traian Basescu si nu mi-a spus nimic despre Silaghi. La doua zile, inainte de eventuala sa nominalizare, a aparut ceva de la DNA", a declarat Crin Antonescu.

Senator de Satu Mare: Ponta l-a nominalizat pe Silaghi pentru ca e un bun procurator de bani negri

In plus, liderul liberalilor a sustinut ca membrii guvernului din partea PNL au actionat "pe baza programului de guvernare".

"PNL incearca sa raspunda angajamentelor electorale luate. PNL nu va accepta niciodata ideea ca anumite persoane, Sapunaru sau Silaghi pot fi compromise, ca daca ii nominalizam, va face Basescu ceva (...)

PNL nu are inca numele celui pe care il va propune pentru transporturi. Decizia nu va fi luata sub influenta presiunilor din presa basista. Cata vreme noi avem oameni pe care ii consideram nevinovati, normali, nu amenintarea ca Basescu le va face dosar ne va opri", a mai sustinut presedintele PNL, reamintind ca decizia va fi luata duminica, in Biroul Politic al PNL.

Vlad Moisescu (IRL): Jelaniile lui Antonescu si ale baietilor lui penali au devenit ridicole

Intrebat daca PNL are un nume care sa corespunda criteriilor enumerate de premierul Ponta, Crin Antonescu a declarat ca acestea tin de "portretul robot al oricarui potential ministru".

"Evident ca si noi cand facem o propunere urmarim aceleasi criterii", a subliniat el.

Cat despre decizia finala a PNL, Crin Antonescu a precizat ca propunerea pentru Transporturi "va fi facuta in urma deciziei politice statutare pe care forul partidului o va lua duminica".

"Nini Sapunaru este o varianta pe care eu am luat-o in calcul. Decizia, insa, si propunerile pe care le voi face eu vor fi facute duminica, iar domnul Ponta se va pronunta asupra propunerii pe care o vom face", a conchis liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu Sapunaru ministru Transporturi, #Antonescu Ponta numire transporturi, #Antonescu coabitare DNA , #presedinte PNL