Antonescu: Oamenii fac pe dracu-n patru sa nu vina Iohannis la guvernare (Video)

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 14:23
3450 citiri
Antonescu: Oamenii fac pe dracu-n patru sa nu vina Iohannis la guvernare (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus miercuri ca de fapt nu se doreste prezenta lui Klaus Iohannis in Guvern, acesta fiind motivul pentru care exista acest blocaj.

Intrebat daca au fost amenintari la adresa ministrilor si a altor liberali, presedintele PNL a raspuns: "Toata situatia de 13 zile e un fel de presiune, de amenintare: 'Faceti ca noi sau plecati de la guvernare, pierdeti masinile, secretarele'".

"E clar ca oamenii fac pe dracu-n patru numai sa nu vina Iohannis la guvernare. N-ar fi caraghios sa retrag propunerea lui Klaus Iohannis?", a mai spus Antonescu.

"Situatia este conditionata de ambitia domnului Ponta de a aseza cum doreste ministri PNL, de ambitia stupida ca domnul Iohannis sa fie la Finante", a adaugat presedintele liberal.

Antonescu: Pana luni vom avea fie un Guvern USL, fie Guvern USD ilegitim, caruia ii cerem demisia

Criza prelungita in USL: Cele mai noi amenintari de la Antonescu

De asemenea, presedintele PNL a mentionat ca USD, PSD si Victor Ponta "au inventat tot felul de formule si tot felul de pretexte pentru a nu o accepta ca atare, de fapt pentru a nu-l accepta pe domnul Iohannis ca vicepremier".

"Iohannis este pur si simplu un om care a castigat un anumit prestigiu in comunitatea sa si in spatiul public romanesc, pe care am reusit sa il convingem sa se implice acum intr-un guvern la care tinem si e gata in continuare sa o faca. E gata sa lase primaria pe care a castigat-o cu 80 la suta, pentru a servi cetatenii si Romania in guvern.

De ce domnul Ponta, de ce PSD, de ce aliatii sai artificiali accepta orice formula, dar numai cea normala, la care PNL are dreptul, ca domnul Klaus Iohannis sa fie vicepremier si ministru de interne, nu? Asta ne arata ca domnul Ponta are alte ganduri.

Nu vreau sa ma intreb de ce PSD si Victor Ponta doresc neaparat fie mininistru de Interne, pe care sa il controleze, fie eventual pe cineva din PSD desemnat de dansii in Ministerul de Interne", a declarat Crin Antonescu.

PNL mentine propunerile de ministri, vrea scaderea numarului de ministere si desfiintarea USD

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, marti dimineata, ca va trimite nominalizarile facute de PNL pentru ministerele Economiei, Finantelor, Sanatatii si Interne la Cotroceni, daca Antonescu isi va da acordul. Premierul nu a mentionat nimic legat de investirea lui Iohannis ca si vicepremier.

In replica, Crin Antonescu a anuntat marti seara ca PNL ramane pe pozitie si vrea ca Iohannis sa fie si vicepremier, pe langa ministru de Interne.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu Iohannis guvernare, #Antonescu PSD Iohannis, #Iohannis nominalizare ministru Finante , #presedinte PNL
Comentarii