Antonescu: Opozitia anticipa al doilea val al crizei - Calin Georgescu putea fi premier

Vineri, 12 August 2011, ora 23:01
5304 citiri
Antonescu: Opozitia anticipa al doilea val al crizei - Calin Georgescu putea fi premier
Foto:antena3.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seara, ca USL anticipa ca va veni al doilea val al crizei economice si de aceea a propus un guvern de tehnocrati care sa conduca tara pentru sase luni, dupa care sa se organizeze alegeri anticipate.

Antonescu a spus ca economistul Calin Georgescu, dat de multi ca posibil premier tehnocrat intr-un guvern PDL, ar fi putut fi premierul acelui guvern interimar.

"Noi i-am propus lui Traian Basescu un guvern de tehnocrati, nu de uniune nationala, nu pot sa stau eu cu domnul Igas si domnul Ponta cu doamna Udrea (...) Stiam ca urmeaza asemenea lucruri si trebuia sa avem oameni competenti - domnul Georgescu putea sa fie unul dintre acestia. Calin Georgescu, un om cu idei foarte solide si de consultat (...)

Problema lui Traian Basescu e ca niciun om serios nu vine sa-si asume raspunderea pe un echipaj dat de domnul Basescu", a spus Antonescu, la emisiunea "Vorbe grele" de la Antena 3.

Presedintele PNL a mai spus si ca acest Guvern nu mai poate conduce tara in criza, din cauza faptului ca si-a pierdut toata increderea.

"Avem de-a face cu un guvern iresponsabil si orice am discuta noi, este foarte clar ca nu putem imagina nimic daca avem in continuare un astfel de guvern. Asa cum s-a spus in repetate randuri, e nevoie ca cei care conduc o tara sa se bucure de un minim de incredere", s-a aratat el de parere.

"Basescu mai are o singura sansa"

Presedintele PNL s-a aratat de parere ca Traian Basescu si actuala Putere mai au o singura sansa - ca USL sa nu duca la bun sfarsit aceasta constructie.

"Neintelegerile din USL sunt mult mai mici decat ne-am temut ca vor fi. Sunt oameni puternici, e normal (...) Basescu si clica lui mai au o singura sansa - sa fim atat de iresponsabili sa nu ducem la bun sfarsit aceasta constructie pe care am facut-o si care pana acum a mers ceas", a mai spus Antonescu.

El a mai adaugat si ca "peste un an va fi mult mai greu" pentru USL sa redreseze situatia din Romania, fata de cum ar fi daca ar veni acum la putere.

"In decembrie 2010 am inceput sa vorbim si eu si Victor Ponta de constituirea unei mari formatiuni politice - am facut-o intr-un timp record. Am vorbit ca vom face un program economic, toata lumea a considerat ca va fi imposibil sa o facem - am facut-o intr-un timp record.

Am anuntat ca pe timpul verii vom face aceste sondaje, ca in toamna vom desemna candidatii comuni. Suntem in faza de finalizare a acestor discutii, in prima decada a lunii septembrie vom desemna toti candidatii, apoi vom trece la Bucuresti", a mai spus liderul PNL.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Antonescu Opozitie anticipa criza, #Crin Antonescu val criza, #Antonescu Opozitie masuri criza , #presedinte PNL