Antonescu: PD-L se exclude singur de la o colaborare cu PNL

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 20:02
2751 citiri
Antonescu: PD-L se exclude singur de la o colaborare cu PNL
Foto: antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la Hateg (Hunedoara), ca nu elimina din start o colaborare cu PD-L, dar spune ca democrat-liberalii se exclud, singuri, deoarece nu inteleg ca presedintele si Guvernul au treburi si prerogative diferite.

Crin Antonescu este de parere ca, pentru a intra intr-o formula guvernamentala serioasa, PD-L trebuie sa faca diferenta dintre prerogativele presedintelui si cele ale Guvernului. Liderul liberalilor si-a exprimat speranta ca acesta este ultimul an in care PNL a fost in opozitie, mai ales ca soarta romanilor se degradeaza pe zi ce trece.

"Ar fi o nenorocire pentru Romania ca actuala guvernare, actuala majoritate, sa mai condzca aceasta tara inca doi ani. PNL poate sa astepte sorocul electoral, chiar castigand procente, chiar crescand sansele de a obtine un scor mult mai mare, dar in timpul asta soarta celor mai multi dintre romani se depreciaza de la o zi la alta. Sper sa fie ultimul an in care PNL e in opozitie", a declarat Antonescu.

In ce priveste forma prin care liberalii ar putea ajunge la guvernare, el spune ca acest lucru se poate intampla fie prin alegeri anticipate, varianta in care nu crede, fie prin constituirea altei majoritati.

"Aceasta formula guvernamentala ne include pe noi, asta este cert din punctul meu de vedere. Pe cine ar mai cuprinde formula nu stiu. Este o varianta cu PSD, fara indoiala. Nu exclud o varianta cu PD-L.

PD-L se exclude singur de la orice constructie serioasa de tip guvernamental, atat timp cat nu intelege ca presedintele are treburile si prerogativele lui si Guvernul are treburile si prerogativele lui. Daca PD-L nu intelege ca trebuie sa-si asume aceasta responsabilitate si nu sa fie doar o sluga a lui Traian Basescu, atunci se condamna sa nu poata face parte dintr-o formula de guvern responsabila", a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu s-a aflat in judetul Hunedoara pentru depunerea candidaturii fostului ministru al Muncii, Mariana Campeanu, la alegerile din Colegiul uninominal Hateg - unde in 5 decembrie vor avea loc alegeri pentru Camera Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu colaborare PD L, #Crin Antonescu PNL , #presedinte PNL