Antonescu: PNL are nevoie de bani repede

Sambata, 17 Aprilie 2010, ora 23:59
6102 citiri
Antonescu: PNL are nevoie de bani repede
Foto: Realitatea TV

Liderul PNL, Crin Antonescu, admite ca partidul pe care il conduce are datorii foarte mari care vor trebui achitate din cotizatii si donatii, si acuza ipocrizia de care a dat dovada Traian Basescu in ultimul sau interviu, cand i-a criticat pe democrat-liberali.

Invitat sambata la Realitatea TV, Crin Antonescu a spus ca datoria partidului este "ceva peste 2 milioane de euro, nu stiu cifra exacta".

"Este o datorie foarte mare pentru capacitatea unui partid care, orice s-ar spune, nu are resurse financiare spectaculoase. E vorba si de restante in plata unor sedii, dobanzi care s-au acumulat la aceste restante, datorii istorice care au fost neglijate in 2009, an cu doua campanii", a explicat Antonescu, opinand ca solutia este apelarea la cotizatii si la donatii.

Dinu Patriciu ameninta PNL ca ii blocheaza conturile

"Avem nevoie de bani repede, dar problema strangerii cotizatiilor trimite la problema comunicarii cu membrii si ea dovedeste ca nu ajungem in contact permanent cu oamenii nostri", a precizat liderul liberal.

Nu exclud sa fiu prizonierul unor prejudecati

In privinta ultimului interviu televizat acordat de presedintele Traian Basescu la emisiunea "Nasul", Crin Antonescu a considerat ca presedintele a dat dovada de ipocrizie si a mimat o "indignare falsa".

Traian Basescu acuza bolsevizarea PD-L

"Nu exclud ca eu sa fiu prizonierul unor prejudecati dar nu imi inchipui ca in PD-L se intampla lucruri de asemenea importanta si domnul Basescu sa nu le poate controla(...) E o piesa de teatru in care eu nu cred", a declarat Antonescu.

"Problema sistemului electoral, mai ales a pragului, e o falsa problema"

Aceasta este opinia lui Crin Antonescu in privinta ridicarii pragului electoral la 10%. "Nu am face decat sa scoatem UDMR din Parlament. Nu cred ca e o tinta si nici nu e sanatos ca UDMR sa nu fie in Parlament", considera liderul PNL.

In opinia sa, "calitatea vietii politice romanesti nu depinde de sistemul electoral ci de mecanismele interne din partid de selectie si promovare a cadrelor".

"Pe fond mecanismele au ramas cam aceleasi, in toate partidele, inclusiv in PNL. Facem cateva gesturi cat sa castigam niste puncte, ca in rest ... stim noi", a recunoscut Antonescu.

"Nu cred ca PNL depinde de acest sistem electoral ci de capacitatea de a creste(...)Eu cred ca se poate sa ajungem in 2012 pana la 25-30 % asa cum m-am si angajat la Congres", a reamintit acesta.

Intrebat daca erodarea PD-L cauzata de guvernare si de criza va duce automat si la pierderea alegerilor de catre acest partid, Antonescu a spus ca nu si a reamintit de situatia de la finalul guvernarii PSD, in 2004, cand "PSD a castigat de fapt alegerile", dar a ajuns in opozitie din cauza noului presedinte, Traian Basescu.

"PSD a obtinut totusi peste 30%. Partidele de tip stat, cum este astazi si PD-L, au capacitatea de a-si conserva voturi care sunt considerabile", a atentionat el, recunoscand ca liberalii trebuie sa faca ceva mai mult daca vor sa ajunga la putere dupa viitoarele alegeri si sa nu se bazeze doar pe caderea PD-L.

Traseismul politic a devenit disciplina sportiva

In privinta parlamentarilor care au parasit PNL, in proportie de 20%, Crin Antonescu spune ca "exista presiuni, pe care eu nu le stiu. E foarte greu sa rezisti acestor presiuni, amenintari sau ispite(...) Acest traseism pur si simplu e o noua disciplina sportiva in politica, iar oprobriul public nu mai exista".

In acest context, Crin Antonescu a reiterat ideea unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului Boc, dar a recunoscut ca aceasta depinde de PSD, deoarece liberalii nu au suficienti parlamentari pentru a o depune.

"Daca PSD e de acord, o vom avea cu siguranta", a subliniat liderul liberalilor, anuntand negocieri pe aceasta tema intre cele doua partide.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu datorii PNL, #Antonescu Basescu, #Antonescu motiune cenzura , #presedinte PNL