Antonescu: PNL are un doliu de alianta, nu un dor de alianta

Vineri, 07 Martie 2014, ora 21:06
1446 citiri
Antonescu: PNL are un doliu de alianta, nu un dor de alianta

Liderul liberal Crin Antonescu sustine ca nu se poate realiza coagularea dreptei decat alaturi sau in PNL si ca partidul pe care il conduce nu este tentat de noi aliante, avand "un doliu de alianta, nu un dor de alianta".

Antonescu a declarat, vineri dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca nu orice partid care este impotriva PSD este neaparat de dreapta sau ca partidul infiintat de catre presedinte este de drepta.

"In Romania de 24-25 de ani exista un singur partid care a fost si este si ramane nedezmintit de dreapta, prin program, prin origini, prin activitatea politica, indiferent ca a fost la putere sau in opozitie. Nu am avut niciodata pretentia monopolului, nu am avut niciodata pretentia ca in Romania nu mai pot exista oameni de dreapta, grupuri de dreapta sau chiar partide de dreapta, dar nu am 'cumparat' niciodata ideea ca cineva poate deveni in 24 de ore de dreapta, ideea ca orice partid care este infiintat peste noapte de catre presedintele in exercitiu e de dreapta, si nici macar faptul ca oricine este impotriva PSD este prin asta de dreapta.

Deci noi ne desfasuram activitatea pe dreapta in continuare, dorim sa ni se alature sub orice forma orice persoana, grup si la o adica partid care este de dreapta, care are compatibilitate cu noi. In sensul acesta spunem ca dreapta nu poate exista decat in sau alaturi de PNL, nu dintr-un orgoliu, ci dintr-o constatare practica", a afirmat Antonescu.

Geoana: Antonescu a planuit ruperea USL

El a precizat ca PNL nu este interesat de aliante in acest moment, tocmai iesind dintr-o asemenea experienta.

"Problema noastra nu sunt aliantele. Ganditi-va ca suntem dupa o experienta recenta, avem, ca sa zic asa, un doliu de alianta, nu un dor de alianta si atat pentru europarlamentare, atat pentru activitatea noastra pe scena politica, cat si pentru alegerile prezidentiale, pe noi ne intereseaza cetatenii si alegatorii Romaniei.

Ne intereseaza sa convingem cat mai multi dintre acesti cetateni ca noi ii reprezentam, ca ne batem pentru valorile si interesele lor si nu ne intereseaza jocuri de alianta pe spatiu mic cu o formatiune sau alta. Nu avem, in acest moment, nicio intentie in acest sens", a explicat Antonescu.

El a mai spus ca celelalte partide din Parlament aflate in opozitie nu reprezinta o tinta pentru PNL, nici pentru a fi atacate, dar nici pentru a construi vreo alianta.

"Nu facem din celelalte partide care sunt in Parlament, care sunt in opozitie, care se declara de dreapta, tinta noastra. Noi, dupa alegeri, nu am mai alimentat o polemica, desi domnul Blaga a parut a se rafui mai mult cu noi decat cu cei care au ramas la guvernare si o face si acum.

Ati vazut ca grija domnului Blaga, de exemplu, nu era ce guvern fac domnii Ponta, Oprea, Constantin, ci era sa nu mai fie Antonescu la Senat. Nu sunt tinta noastra, dar nu sunt tinta noastra nici spre a fi atacati, nici spre a construi nu stiu ce alianta", a mai spus Antonescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Crin Antonescu alianta PNL, #Crin Antonescu PSD, #Crin Antonescu PNL Opozitie , #presedinte PNL