Antonescu: Presedintele a avut ipocrizia de a spune ca poporul a platit

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 20:30
3886 citiri
Antonescu: Presedintele a avut ipocrizia de a spune ca poporul a platit
Foto: Realitatea TV

Dupa ce Traian Basescu a declarat, duminica, ca romanii au platit costul austeritatii, presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat pe seful statului de ipocrizie.

"In interventia anterioara, presedintele a avut ipocrizia de a spune ca poporul a platit. Politicienii, in primul rand cei ai Puterii, nu au simtit nicio ajustare a veniturilor. In aceasta perioada toti, dar toti politicienii PDL au prosperat inzecit", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Basescu, despre proteste: Politicienii trebuie sa plateasca si ei costul austeritatii

Seful PNL a vorbit despre proteste spunand ca acestea sunt diverse, dar ca avand in vedere ceea ce striga oamenii prin toata tara se observa ca romanii inca au incredere in sistemul democratic.

"Oamenii au formulat in piete revendicarile lor politice. Demisiile si alegerile anticipate. Se aude foarte des anticipate, ceea ce inseamna ca oamenii pastreaza o incredere in sistemul democratic", a spus Antonescu, mentionand ca in toata lumea este un moment in care politicienii nu sunt iubiti.

Referitor la anticipate, Antonescu considera ca acestea pot avea loc pana la "1 mai, daca toate fortele politice sunt de acord". Acesta a adaugat ca ii asteapta la discutii pe cei de la UDMR, ba chiar si pe cei de la PDL.

"Si in PDL cred ca ar putea fi oameni care sa se gandeasca ca asta nu ar fi sfarsitul lumii, ba chiar o iesire buna pentru ei", a spus presedintele PNL.

Referitor la eventualele demisii din Parlament, Antonescu a spus ca nu vor face asta, dar totusi sunt gata de o greva accentuata, "practic o retragere din Parlament cu renuntarea la beneficiile de parlamentar, dar nu renuntarea si la calitatea politica de parlamentar".

"Sunt convins ca plecarea totala din Parlament ar avea efect imediat numai daca ar fi urmata de reactii la nivelul societatii civile de pilda greva generala, proteste nu cu 50 de oameni, ci cu 50.000 de oameni. Este greu de anticipat o reactie sindicala. Cei doi presedinti ai USL aveam intentia sa demisionam si am fi facut acelasi lucru. (...) Lumea este nemultumita dar protestul presupune structuri care sa fie capabile sa le organizeze", a spus Antonescu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Antonescu Basescy masuri austeritate, #antonescu , #presedinte PNL
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
chiulangiul are scuze , pentru ca el poarta o bila in loc de cap !