Antonescu: Principalul adversar politic al lui Ponta este Geoana

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 11:56
3743 citiri
Antonescu: Principalul adversar politic al lui Ponta este Geoana
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a reamintit lui Victor Ponta ca principalul sau adversar politic nu este Traian Basescu, ci colegul social-democrat Mircea Geoana.

"In ciuda declaratiilor foarte sonore ale domnului Ponta ca lupta impotriva lui Basescu, el are, pana atunci, alt adversar politic, chiar din propriul sau partid, adica domnul Geoana", a declarat liderul PNL, intr-o interventie la Antena 3.

Totodata, Antonescu l-a acuzat pe liderul PSD de imaturitate politica si a explicat ca acuzatiile lui Ponta, care sustine o alianta a PNL-ului cu democrat-liberalii, este nefondata.

"Faptul ca domnul Ponta ne acuza de intelegere si cardasenie cu PD-L arata o imaturitate politica din partea dansului si o tinta total gresita din partea domnului Ponta. Ori el mai are mult pana sa poata sa dea lectii in aceasta privinta, si, oricum, nu PNL-ului", a punctat Antonescu.

De asemenea, el a motivat retragerea semnaturilor de pe motiunea de cenzura, despre continuarea careia sustine ca n-ar face decat sa "cautioneze un demers declarat neconstitutional al lui Emil Boc".

Antonescu: PNL sustine retragerea motiunii de cenzura

Angajarea raspunderii pe Legea Educatiei este neconstitutionala, a punctat Antonescu, iar continuarea unui demers initiat inainte de aceasta decizie inseamna legitimarea deciziei data anterior, care sustine ca Guvernul isi poate continua asumarea.

"O alinata a PNL cu un PD-L reformat ar crea o ordonare in mintea romanilor"

Liderul PNL nu exclude nici o eventuala alianta cu un PD-L reformat, insa este de parere ca o astfel de intelegere politica este imposibila atat timp cat PD-L se afla la Putere.

"O alinata cu PD-L reformat ar stabili o ordonare in mintea romanilor si ar avea mai mult de 50% din voturi. (...) Atunci cand vine vorba de reformarea partidelor, nu exclud nimic. Toate partidele trebuie sa schimbe mentalitati, practice si oameni. PNL este insusi intr-un prces de reforma. Cand vom vorbi despre un PD-L reformat, lucru imosibil cat se afla la Putere, se poate discuta despre orice. Eu cred ca nici ipoteza cu un partid democrat reformat nu poate fi exclusa", a adaugat Antonescu.

Intrebat despre intentia Guvernului de a reduce durata de acordare a indemnizatiei pentru mame de la 24 la 12 luni, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, PD-L nu serveste niciun sector al populatiei. Totodata, liderul PNL preconizeaza ca, la urmatoarele alegeri, PD-L va avea sub 10% din sufragii.

Borbely: UDMR nu este de acord cu injumatatirea concediului materna

"Aceste masuri sunt subordonate ideii ca, daca nu suntem in stare sa generam politici de cresteri economice, atunci mai punem o taxa, mai taiem si mai reducem de undeva. Noi nu mai suntem in categoria reducerilor necesare, in categoria stavilirii risipei. Suntem intr-un plin atac la lucruri elementare. Eu cred ca partidul democrat nu respecta si nu serveste niciun sector din populatia tarii, fie ea activa sau asistata, si, mai degraba, vom avea de-a face cu un partid cu sub 10%", a punctat Crin Antonescu.

Totodata, liberalul ii indeamna pe reprezentantii UDMR, care sustin ca nu sunt de acord cu aceste masuri, sa actioneze in Parlament, pentru ca "in Guvern nu mai au nicio trecere".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu PNL, #crin antonescu motiune de cenzura, #crin antinescu ponta, #alianta PNL PDL , #presedinte PNL