Antonescu: Saftoiu nu are calitatea morala sa vina ca Maica Tereza sa critice PNL

Joi, 24 Martie 2011, ora 18:49
3610 citiri
Antonescu: Saftoiu nu are calitatea morala sa vina ca Maica Tereza sa critice PNL
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la Pitesti, ca Adriana Saftoiu "nu are calitatea morala sa vina ca Maica Tereza sau ca una dintre surorile Coposu" sa critice PNL de inconsecventa morala, de renuntare la principii.

"Din punctul meu de vedere, doamna Saftoiu nu avea nicio calitate, nu sa aiba o parere, ca pe aia a avut-o si nu i-a zis nimeni nimic, dar sa acuze in mod public, nu doar persoana mea, Partidul National Liberal, de inconsecventa morala, de renuntare la principii etc. si nu avea aceasta calitate din foarte multe privinte. In al doilea rand, ca avea sau nu aceasta calitate, PNL nu facuse asta. Este un lucru foarte simplu", a declarat Antonescu.

Presedintele liberalilor si-a amintit si de perioada cand Adriana Saftoiu lucra la Presedintie si despre o pangere la Parchet impotriva lui Teodor Atanasiu.

"Cineva care sta si este primul sfatuitor al lui Traian Basescu, in vreme ce Traian Basescu face o sumedenie de lucruri imorale, pot sa imi amintesc vreo 15-20 dintre ele, nu are calitatea morala sa vina ca Maica Tereza sau ca una dintre surorile Coposu sa discute cu PNL lucrurile astea.

Intre altele, va reamintesc ca Adriana Saftoiu este persoana care fusese instrumentul uneia dintre marile magarii ale lui Basescu. Adica facuse para la Parchet, neintemeiata pe nimic, impotriva domnului Atanasiu, care era ministru. Asta l-a costat pe omul ala postul de ministru, imaginea, pentru ca la o saptamana parchetul sa dea NUP. Adriana Saftoiu nu si-a cerut scuze nici pana in ziua de azi, de exemplu", a afirmat Antonescu.

"Esti la PNL si ca atare, in calitate de presedinte al PNL am reactionat asa", a mai spus Antonescu, referitor la declaratia pe care a avut in urma cu aproape doua saptamani la adresa Adrianei Saftoiu.

"Acest lucru l-am spus intr-o cheie mai caustica, dar in ceea ce ma priveste nu cred ca am depasit in nici un fel limitele bunei cuviinte", a adaugat liderul PNL.

In urma cu aproape doua saptamani, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca Dan Voiculescu a facut politie politica, deputatul liberal Adriana Saftoiu le-a cerut liderilor partidului, intr-o declaratie pentru evz.ro, sa aplice aceeasi "judecata" conservatorului Dan Voiculescu precum fostei liberale Monei Musca.

Liderul PNL Crin Antonescu a criticat atunci dur reactia liberalei Adriana Saftoiu in cazul Voiculescu, catalogand-o pe aceasta drept "femeie pedista, moralista second-hand achizitionata pe vremea Dinu Patriciu".

"Tipete ascutite scoate si doamna Saftoiu. Alta femeie pedista, actualmente PNL, moralista second-hand achizitionata pe vremea Dinu Patriciu si Calin Popescu Tariceanu sau invers, n-are importanta. Doamna Saftoiu imi spune mie ca trecutul conteaza, ca sa vezi. Nu mai spuneti doamna Saftoiu, mie imi spuneti? Dumneavoastra imi spuneti? Trecutul conteaza. Poti sa spui ca nu conteaza? Nu poti", a declarat liderul PNL, facand trimitere la fosta functie a Adrianei Saftoiu de consilier al presedintelui Traian Basescu.

Joi, presedintele PNL Crin Antonescu a participat la Liga Alesilor Locali PNL din Arges. Ulterior, el va efectua si o vizita la Mioveni, acolo unde, alaturi de liderii PSD si PC, va avea o intrunire cu cetatenii.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Crin Antonescu PNL, #Antonescu Saftoiu, #Antonescu Voiculescu, #Voiculescu Securitate , #presedinte PNL