Antonescu si Ponta - insuportabila usuratate a caracterelor (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 00:14
7304 citiri
Antonescu si Ponta - insuportabila usuratate a caracterelor (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

Duse sunt vremurile cand Dinu Patriciu era in viziunea lui Crin Antonescu "cea mai puternica, cea mai clara si cea mai hotarata voce a liberalismului". Asta se intampla in 2009, la congresul de mazilire a lui Calin Popescu Tariceanu, cand ambitiosul lider liberal avea nevoie de sprijinul magnatului pentru a ajunge in varful ierarhiei, sprijin pe care acum incearca sa-l minimalizeze.

La acelasi congres, Crin Antonescu il elogia si pe Viorel Catarama. "Un om care a pus enorm din energia, din forta lui la mijlocul anilor '90 pentru ca PNL sa reintre in prima scena a politicii romanesti. Il cheama Viorel Catarama, il salut si ii multumesc. Sa terminam cu ipocriziile, sa terminam a ne face ca nu-i cunoastem, sunt colegii nostri, au muncit alaturi de noi si eu unul ma mandresc ca sunt coleg cu ei cum sunt coleg cu fiecare dintre dumneavoastra", spunea pe atunci Crin Antonescu.

Intre timp Viorel Catarama a fost exclus din PNL dupa ce a indraznit sa-l atace frontal pe Crin Antonescu si chiar sa candideze impotriva lui in anul imediat urmator.

Lui Dinu Patriciu, Crin Antonescu nu-i mai raspunde la telefon, iar in replica la criticile tot mai acide ale "Adevarului", liderul PNL ii recomanda fostului sau protector nici mai mult nici mai putin decat sa demisioneze din PNL. De ce? Pentru ca Dinu Patriciu se opune vehement capitularii lui Crin Antonescu in fata PSD.

E la fel de adevarat ca magnatul liberal a fost un sustinator constant al apropierii de social-democrati si a stat la originea distrugerii singurei constructii politice cu adevarat viabile cunoscute de Romania in ultimii 20 de ani, adica Alianta DA. Dar probabil ca dl. Patriciu gandea o colaborare cu PSD ceva mai inteligenta si mai profitabila pentru penelisti, adica fara ca partidul sa fie predat social democratilor cu cheile sediului din Aviatorilor cu tot.

Socanta cu adevarat nu este insa disputa si nici macar ruptura dintre cei doi, ci argumentul forte al lui Crin Antonescu: "Nu are de ce sa critice Patriciu alianta cu PSD-ul, ca nu vorbim de reesalonari de datorii".

Crin Antonescu descopera, asadar, abia acum afacerile cu statul din care s-a imbogatit Dinu Patriciu. Afla abia acum de creanta Libia si despre incercarile statului roman de a recupera datoriile Rompetrol. Nici cu gandul nu le gandea pe vremea cand ii ridica osanale la congres si primea darul de nunta oferit de Dinu Patriciu in vara lui 2009.

Tot asa cum Crin Antonescu a descoperit ca Viorel Catarama ar fi securist abia dupa ce acesta l-a acuzat ca depinde de banii sponsorilor. Si dupa ce l-a dat afara pe presupusul securist Catarama s-a aliat cu doveditul securist Voiculescu. Mare boier, mare caracter, nimic de zis!

In PSD, cam la fel. Victor Ponta il acuza pe Ion Toma ca a plecat din PSD la UNPR din cauza banilor, caci ar avea foarte multe contracte cu statul. Si cam cate contracte avea dl. Toma pe vremea cand era nici mai mult nici mai putin decat liderul grupului PSD din Senat? Iar restul pesedistilor care au contracte cu statul sunt foarte buni doar pentru ca raman in bancile partidului, nu-i asa?

Pentru stiinta domniei sale, in 2010 reprezentantii PSD au avut contracte cu statul in valoare de aproape 25 de milioane de euro. Si, daca tot e procupat de subiect, ii recomand d-lui Ponta sa studieze cazul deputatului PSD Eduard Martin care a incheiat cu Primaria Constanta condusa de Radu Mazare un contract pentru servicii de salubritate in valoare totala de 280 de milioane de euro, pe 25 de ani, si din care incaseaza anual 11 milioane de euro.

Oare ar fi atat de deplasat sa asteptam macar un strop de caracter si consecventa la cei care au pretentia sa croiasca destinele acestei tari?

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Antonescu Patriciu demisia, #Ponta Toma contracte stat , #presedinte PNL