Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu si Ponta vor participa la mitingul din Piata Constitutiei

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 14:32
1371 citiri
Antonescu si Ponta vor participa la mitingul din Piata Constitutiei
Foto: Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat, miercuri, ca va merge, alaturi de Victor Ponta, in Piata Constitutiei, pentru a se "alatura simbolic" mitingului sindicalistilor.

"Voi merge cu Victor Ponta printre sindicalisti. Mi se pare normal ca in ziua in care noi, in Parlament, sustinem o motiune de cenzura pe care am initiat-o, redactat-o si o sustinem cu colaborarea sindicatelor si patronatelor, in ziua in care insotim aceasta motiune de cenzura cu un proiect alternativ facut impreuna cu ei, sa ii salutam si sa ne alaturam simbolic acestei miscari de protest", a precizat liderul liberal, dupa Delegatia Permanenta a PNL.

Antonescu a adaugat ca actiunea sa si a lui Ponta se va reduce la acest salut, dupa care cei doi se vor intoarce in Parlament pentru a dezbate si vota motiunea. "E un lucru absolut firesc, pentru ca actiunea de protest a acestor oameni isi gasesste expresia politica explicita in Parlament, in partidele noastre", a mai spus liberalul.

Intrebat pe cate voturi se bazeaza la motiune, Crin Antonescu a declarat ca "Opozitia are in activitate 215 parlamentari, PNL are o indisponibilitate fizica, deci 214 parlamentari, nu stiu exact care este bilantul la PSD si PC, dar nu stiu sa fie absenti. Ma bazez pe voturile tuturor parlamentarilor din USL".

Miting in ziua motiunii: "Boc nu stie ca nu suntem sclavi"

Dupa ce jurnalistii i-au amintit liberalului ca ar fi necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari, astfel incat motiunea de cenzura pe Codul Muncii sa treaca, Crin Antonescu a subliniat ca "nu pot vorbi decat in numele membrilor PNL si, eventual, al celor din USL".

Emil Boc, in fata unei noi motiuni de cenzura

Pe de alta parte, Crin Antonescu a declarat ca la Delegatia Permanenta a PNL s-a supus la vot si initiativa senatorului PNL Raymond Luca, potrivit careia liberalii ar trebui sa ii retraga sprijinul lui Dan Voiculescu.

"Am avut si o initiativa a senatorului Raymond Luca, care propunea retragerea sprijinului pentru Voiculescu. Propunerea a primit, in Delegatia Permananta, un singur vot, cel al domnului Luca", a conchis liderul liberal.

Motiunea de cenzura intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate" este dezbatuta si votata miercuri, de la ora 15,00, in plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului.

Motiunea a fost depusa de Opozitie ca urmare a deciziei Guvernului de a-si angaja raspunderea pe noul proiect de Cod al Muncii, ale carui prevederi au nemultumit sindicatele si o parte din patronate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu motiune cenzura codulo muncii, #antonescu proteste codul muncii , #presedinte PNL