Antonescu: Stelian Tanase nu e membru PNL, poate continua mandatul la TVR

Luni, 17 Martie 2014, ora 16:46
1238 citiri
Antonescu: Stelian Tanase nu e membru PNL, poate continua mandatul la TVR
Foto: Digi24

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca Stelian Tanase, care a preluat interimatul de presedinte al TVR la sfarsitul anului trecut, poate continua activitatea fara nicio obiectie din partea liberalilor.

Declaratiile au fost facute in contextul in care Parlamentul se va reuni in perioada imediat urmatoare pentru a vota viitorul presedinte director general al TVR. Stelian Tanase a fost propus de liberali imediat dupa demiterea lui Claudiu Saftoiu, dar intre timp USL s-a destramat si PNL a iesit de la guvernare, PSD avand in continuare majoritate in Parlament, impreuna cu UNPR, PC si UDMR.

"Stelian Tanase a fost propunerea noastra, din considerente care tin de activitatea sa culturala, in media, societatea civila. Nu e membru PNL, a fost o propunere agreata si de cei din PSD si de domnul Ponta.

Nu vad motive pentru a schimba aceasta propunere. Ce va face domnul Ponta, PSD, e alta situatie. Cred ca nu ar trebui actionat pe criterii politice", a mai spus presedintele PNL, subliniind ca, in opinia sa, "se poate continua pe acest mandat care e la inceput".

Intrebat de jurnalisti daca, in noul context, exista posibilitatea sa se intample ce suspecta presedintele Basescu, si anume ca in fruntea TVR sa fie numit un apropiat al lui Dan Voiculescu, Crin Antonescu a respins aceasta posibilitate.

"Niciodata in cadrul USL, cat a existat, nu s-a pus problema sustinerii cuiva din trustul Intact sau apropiat al domnului Voiculescu la sefia televiziunii publice. Domnul Basescu raspandea o stire falsa", a sustinut Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Antonescu Stelian Tanase TVR, #Stelian Tanase interimar TVR , #presedinte PNL