Antonescu: Am putea finaliza negocierile cu PSD pana pe 1 martie

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 14:59
1129 citiri
Antonescu: Am putea finaliza negocierile cu PSD pana pe 1 martie
Foto: Antena 3

Alianta dintre Partidul National Liberal si Partidul Social Democrat ar putea incheiata pana pe 1 martie, desi sunt foarte multe de negociat, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Problema unei asemenea aliante nu este impartirea, ci constructia, modul in care construim plauzibil si coerent acest proiect. Este relativ usor sa construiesti un proiect de stanga sau de dreapta, dar este greu pentru o mare coalitie", a spus, sambata, Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit spuselor sale, alianta nu se va incheia pana cand nu vor fi discutate toate aspectele in toate segmentele de conducere ale celor doua partide. "Daca avem premisele necesare si daca lucrurile merg bine, vom face tot ce se poate pentru ca lucrurile sa se faca cat mai repede", a completat liderul PNL.

De altfel, Antonescu a precizat ca exista dificultati foarte mari in constructia unei astfel de aliante, care nu tin de afinitatile personale ale liderilor PSD si PNL.

"Noi incercam sa ne angajam la un proiect de durata, cu un model de economie, institutional. Nu este usor, din cauza viziunilor diferite. Exista si lucruri care pledeaza la fiecare dintre noi pentru a si sacrifica. Cred ca ele vor prevala", a explicat liderul PNL.

El a precizat ca nu este vorba de probleme de ordin personal, desi si-a exprimat parerea despre unii membri ai PSD, mai ales despre Ion Iliescu si Adrian Nastase.

"Nu am cu nici unul dintre ei un motiv, pe plan personal. Nu a fost niciodata o problema de orgoliu", a insistat Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, "Agenda 2019", ce include proiecte pe termen lung pentru dezvoltare economica si reformarea institutiilor statului, printre altele, nu este acelasi lucru cu o alianta electorala.

Aceasta din urma ar putea functiona pana in 2016, insa, chiar daca inceteaza la aceea data, obiectivele Agendei 2019 ar putea ramane comune.

In plus, presedintele PNL a invitat orice partid politic sau oameni politici independenti sa adere la aceasta alianta.

"Romania are nevoie de o constructie pe termen lung. Daca ne indreptam spre aceasta varianta este pentru ca nu a fost posibila varianta cealalta: un dialog real intre Putere si Opozitie. Dar nu este posibil din cauza actualei Puteri", a precizat Antonescu.

Referitor la alianta PNL - PC, liderul liberalilor a explicat ca s-a stabilit sa mearga la alegerile locale separat, cu exceptia unor locuri, unde vor sustine un candidat comun, iar la alegerile parlamentare impreuna, pe liste comune. El a adaugat ca PNL s-a angajat ca PC sa aiba un numar suficient de parlamentari pentru a-si putea constitui propriile grupuri. Cele doua partide ar putea inregistra alianta la tribunal luni, 10 ianuarie, a precizat Antonescu.

Sambata, pe blogul sau, liderul PSD, Victor Ponta, a propus ca alianta PSD cu PNL-PC sa fie inregistrata juridic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu alianta PSD, #alianta PSD PNL , #presedinte PNL