Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu: "Sunt pentru suspendarea presedintelui, oricand ar fi posibila si necesara" (Video)

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 18:23
4652 citiri
Antonescu: "Sunt pentru suspendarea presedintelui, oricand ar fi posibila si necesara" (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata ca liberalii sunt gata oricand sa sprijine o motiune de cenzura la adresa Guvernului Boc si, mai mult, sa sustina fara ezitare o noua initiativa de suspedare a presedintelui Traian Basescu.

Intrebat, la Realitatea TV, cum comenteaza declaratia sefului statului potrivit caruia un partid care se opune solutiilor benefice pentru Romania ar trebui sa plece de la guvernare, ceea ce ar conduce la un guvern minoritar, Antonescu a raspuns: "Sprijinim orice motiune de cenzura(...) Acest guvern, chiar si remaniat, este de fapt condus de Traian Basescu(...) Eu cred ca doar niste alegeri anticipate ar putea da un Parlament pe care sa il luam in serios si care sa intre serios in atributii. Dar solutiile sanatoase si de durata ar trebui sa fie alegerile, si parlamentare si prezidentiale".

PNL si PSD sunt la peste 70% in sondaje

Antonescu a subliniat ca "in sondajele actuale, in suma, noi si PSD suntem deja la 70 la suta si mai bine", dar a precizat ca stie foarte bine ca pot exista diferente mari intre intentia de vot si rezultatul de la urne, acesta fiind deocamdata doar un trend general.

"Cu fiecare zi cu care guverneaza, Traian Basescu si ai sai se prabusesc in sondaje. Dar pentru mine, o asemenea asteptare nu e tentanta si nu putem sta linistiti. Ne putem imagina ca in 2012 venim la guvernare, dar peste ce venim sa guvernam?", s-a aratat ingrijorat liderul liberal.

"Nu" pentru Klaus Iohannis premier

In aceste conditii, Crin Antonescu i-a criticat inca o data pe partenerii de Opozitie din PSD, care "au ales la motiunea de cenzura sa o ideologizeze foarte tare, ca sa castige ca partid, discutand cu sindicatele".

"Am fi dorit sa o facem in comun, puteam sa discutam si elementele esentiale de guvernare pentru epoca post-Boc, despre acordul cu FMI, problema deficitului", a mai spus Antonescu.

"Nu ne ramane decat sa ne vedem de treaba. Vom face cunoscut programul nostru, insotit si de o echipa de guvernare, la momentul potrivit", a mai precizat Antonescu raspunzand foarte ferm "Nu!" la intrebarea moderatorului referitoare la o noua posibila sustinere a lui Klaus Iohannis pentru functia de premier.

"Da" pentru suspendarea presedintelui

Antonescu a mai recunoscut ca liberali asteapta si sunt pregatiti pentru alegeri anticipate si ca vor sustine suspendarea presedintelui, despre care se zvoneste in presa ca ar putea avea loc in aceasta toamna.

"Sunt pentru suspendare, oricand ea va fi posibila si oricand ar fi necesara. De exemplu, daca azi am fi in situatia din octombrie 2009, adica sa existe o majoritate in Parlament si presedintele sa o ignore si sa il mentina pe domnul Boc daramat printr-o motiune de cenzura, am sustine suspendarea fara niciun fel de ezitare", a raspuns raspicat Antonescu.

"Traian Basescu si PD-L sunt de domeniul trecutului, in sensul de a detine primatul pe scena politica romaneasca. (...) Si-au pierdut credibilitatea in politica. Daca de la 1 septembrie guvernarea ar inceta sa fie corupta, ar incepe sa aiba o alta viziune si practica politica, lucrurile s-ar schimba. Dar nu cred", a conchis liderul liberal.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu suspendare Basescu, #Antonescu motiune cenzura, #Antonescu alegeri anticipate , #presedinte PNL
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
Da ceva soluti sa iesim din criza ??????? Nu ?? Doar sa cada Basescu ???
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Asta nu e deputat de Tulcea !?? A dat si el pe acolo cu inundatiile astea !??