Antonescu: Suntem intr-un hatis birocratic - Guvernul trebuia sa adopte mai repede masurile noastre

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 13:28
2327 citiri
Antonescu: Suntem intr-un hatis birocratic - Guvernul trebuia sa adopte mai repede masurile noastre

Presedintele PNL Crin Antonescu a apreciat ca Romania se afla "intr-un hatis birocratic" si ca masurile propuse de liberali trebuiau adoptate mai rapid de Guvern.

"E vorba de o diferenta de prioritati si de viteza, Ponta nu a respins masurile pe care le-am propus, ba chiar le-a acceptat, iar doua dintre ele le-am evocat recent, adica reducerea CAS la angajator cu 5% si scutirea la impozitul reinvestit. Insa nu e vorba numai de asta, ci si de alte lucruri de natura administrativa, dincolo de cuantumul impozitelor si costul muncii inca foarte ridicat, noi continuam sa fim victimele unui hatis birocratic si administrativ, care creste in loc sa scada.

Sunt masuri care ar trebui luate mai repede, trebuiau negociate mai rapid si mai apasat cu FMI, insa nu fac un atac la Ponta. El a discutat despre ele cu Daniel Chitoiu, un liberal. In aceasta chestiune, Ponta nu ne-a obstructionat, probabil ministerele noastre ar trebui sa fie mai insistente pentru ca masurile noastre sa fie adoptate", a spus Crin Antonescu.

Reducerea CAS cu 5% pentru angajtor ar urma sa intre in vigoare in luna iulie, insa a suferit numeroase amanari.

Guvernul vrea sa renunte la cota unica si sa reduca CAS

De asemenea, liderul liberalilor a apreciat ca in ceea ce il priveste, comunicarea a fost buna cu ministrii PNL si cu premierul.

"Dinspre ei, s-ar putea sa nu fi mers comunicarea. Sunt decizii importante pe care nu le-am discutat impreuna si de care uneori nici nu am fost informat", a spus Crin Antonescu, referindu-se la propunerea de injumatatire a ratelor la credite.

Iohannis, surprins de "'injumatatirea ratelor": Nu e o masura liberala, nu am discutat in partid

"Teoria demagogica a lui Ponta este ca la Guvern toata lumea se leapada de hainele politice. Ponta a procedat de parca Guvernul este incolor politic. Tendinta unui om politic care ajunge presedinte sau premier e sa se dea un fel de tehnocrat. E aberant", a precizat Crin Antonescu.

Referitor la decizia de a demisiona a fostilor ministri Daniel Chitoiu si Radu Stroe, el a spus ca nu i-a fortat sa faca acest lucru.

Ministrii Gerea si Chitoiu inregistreaza demisiile, liderii USD se reunesc la guvern - surse

"Insa nici nu ne-am fi inteles bine daca ramaneau. Domnul Stroe n-a fost probabil primul vinovat in tragedia din Apuseni, dar a avut o comunicare catastrofala. In peisajul unei remanieri, oricum ne gandeam sa facem schimbari. Ca la fotbal, jucatorii se schimba", a spus liderul PNL.

Ponta: Gabriel Oprea, interimar la Interne - Propunerea pentru noul ministru, pe 1 februarie

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Crin Antonescu masuri economice PNL, #masuri economice PNL , #presedinte PNL
Comentarii