Antonescu: Sustinem candidatul PC la alegerile din Colegiul 19

Marti, 23 Martie 2010, ora 11:19
1494 citiri
Antonescu: Sustinem candidatul PC la alegerile din Colegiul 19
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat luni seara ca partidul sau nu va avea candidat propriu la alegerile pentru Colegiul 19 din Bucuresti, urmand sa sprijine candidatul PC, Liliana Minca, fosta sefa a Loteriei Romane.

Liderul liberalilor a explicat aceasta decizie. "Sustinem, domnule candidatul Partidului Conservator, pe doamana Minca, pentru ca a fost o intelegere politica la nivelul Bucurestiului, suntem oameni de onoare, ne respectam promisiunile si nu vad pe cine ar putea propune PD, pentru ca domna Minca, sau candidatul conservatorilor oricare ar fi fost acela, sa ni se para de nesustinut. In momentul in care nu sprijinim un candidat evident ca ne vom sfatui si chiar mobiliza alegatorii sa voteze in favoarea acestuia", a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV.

Declaratia a fost facuta la cateva ore dupa ce presedintele PSD, Victor Ponta, a avut prima intalnire oficiala cu noul lider PC, Daniel Constatin, la finalul careia a anuntat ca si PSD o va sustine pe Liliana Minca, datorita aliantei existente intre cele doua partide.

"PSD va sprijini candidatura Lilianei Minca din partea aliantei PSD+PC. Candidatul are si sprijinul PNL si ne dorim sa castigam", a spus Ponta dupa prima intalnire cu noul presedinte al PC, Daniel Constantin, pe tema analizei celor doi ani de alianta politica.

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat luni ca data limita pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile partiale din Colegiul 19 este 5 aprilie, iar campania electorala se va desfasura in intervalul 10-24 aprilie, informeaza Newsin.

Alegerile vor avea loc in data de 25 aprilie.

La alegerile partiale vor putea participa numai partidele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care la alegerile generale din 2008 au indeplinit pragul electoral prevazut de lege, individual sau intr-o alianta politica ori electorala.

Democrat-liberalii nu si-au anuntat inca propriul candidat.

Locul din Colegiul 19 a fost vacantat ca urmare a demisiei Danielei Popa din Parlament, aceasta fiind numita membru in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#alegeri colegiul 19 Bucuresti, #Liliana Minca alegeri 19, #PNL sustinere Liliana Minca , #presedinte PNL