Opinii: Capcana PSD pentru Crin Antonescu

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 20:40
8779 citiri
Opinii: Capcana PSD pentru Crin Antonescu

Victor Ponta i-a intins lui Crin Antonescu o capcana destul de stangaci mascata intr-o mana intinsa, dupa declaratiile extrem de acide ale liderului liberal la adresa PSD si ale presedintelui sau.

"Am vazut ( in sondaje n.r.) ca PSD este partidul cel mai votat, cu o cota de 38-40%, si ca domnul Antonescu in acest moment este persoana cea mai votata pentru presedinte. Pentru noi n-ar fi o problema de orgoliu sa spunem - dom'le, PSD-ul este cel care poate sa dea primul-ministru si PNL-ul presedintele. Daca asta ar fi o solutie politica agreata insa de cei care ne voteaza, nu de mine si de Antonescu sau de PSD si PNL", a spus Victor Ponta la Pro Tv.

Oferta loveste exact in punctul cel mai sensibil al lui Crin Antonescu, al carui vis cel mare este sa se instaleze la Palatul Cotroceni ceea ce nu va reusi in veci doar cu voturile PNL. Asa ca PSD ii plimba pe sub nas aceasta varianta, dar si pretul ei: reasezarea cuminte a liberalilor la remorca PSD.

Aparent am vorbi despre un fel de Alianta DA. Practic e fie o capcana pentru liberali, fie o aberatie a lui Victor Ponta.

In primul rand, sa ne amintim ca la vremea tandemului Basescu-Tariceanu, in 2004, alegerile prezidentiale si cele parlamentare coincideau. Asa ca ambele partide isi luau partea concomitent. In conditiile actuale, PSD ar primi postul de premier in 2012 cu sustinerea liberala si ar plati partea sa de intelegere abia peste 2 ani, timp in care se pot intampla multe, de la ruperea intelegerii, la erodarea masiva a popularitatii lui Crin Antonescu, cu liberalii la guvernare in trena PSD, combinata cu aparitia unui puternic candidat PD-L. Cu alte cuvinte, mata in sac.

Apoi, Alianta DA se fundamenta pe un program cu mult mai articulat si consistent, decat ar putea coagula doua forte atat de diferite precum PSD si PNL. Dar si sa mearga totul uns si fiecare parte sa-si ia partea negociata, liberalii ar fi trebuit sa invete intre 2005 si 2008 o lectie esentiala: la cum arata Constitutia, puterea cea mare e a premierului, nu a presedintelui. Este ambitia prezidentiala a lui Crin Antonescu atat de mare incat sa-si asume rolul de spectator neputincios din Palatul Cotroceni al unei guvernari fundamental de stanga?

Capcana sau aberatie, oferta lui Victor Ponta ne arata o mare ingrijorare la PSD: refacerea dreptei. Iar semnalele nu sunt chiar neglijabile, nici dinspre liberali, nici dinspre PD-L. Ramane de vazut cat de matur va fi Crin Antonescu si cum va sti sa-si valorifice postura ideala de mireasa cu doi pretendenti.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Crin Antonescu PSD, #Crin Antonescu presedinte, #PNL PSD presedinte , #presedinte PNL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Stimate Dle Racaru ! Pentru ce si-ar dori poporul roman un chiulangiu , un repetent , unul cu un limbaj atat de violent care vrea sa scoata EL din viata politica partide .... === pe post de presedinte ?
Poza ETC
ETC
rank 1
Caracatita PDL pentru Crin Antonescu.