Caterinca de la Transporturi (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 23 August 2013, ora 15:02
5309 citiri
Caterinca de la Transporturi (Opinii)

Mai tare decat anuntul lui Nini Sapunaru ca presedintele PNL l-ar fi propus pentru postul de ministru al Transporturilor, oferta pe care a acceptat-o, ar fi sa-l auzim pe Crin Antonescu negand informatia aruncata pe piata de fostul sef al vamilor.

Daca stirea se va confirma si vom afla ca liderul liberalilor l-a desemnat cu adevarat pe Nini Sapunaru la Transporturi iar Ponta l-a acceptat, atunci paleste pana si stirea disparitiei contractului cu Bechtel din cladirea ministerului.

In jocul pe care actuala desemnare a liberalilor pare a-l face la adresa Cotroceniului, doar Traian Basescu ar fi putut produce o surpriza asemanatoare, daca ar fi fost in situatia lui Crin Antonescu. Greu de inteles ce mesaj incearca sa transmita presedintele PNL cu nominalizarea lui Nini Sapunaru la Transporturi, din moment ce e clar ca nu competenta si expertiza in transporturi l-au recomandat pe deputatul de Vrancea. La fel de bine, Crin Antonescu ar fi putut sa-i nominalizeze pe Dinu Vama sau pe MM Stoica.

Cand PNL sta cu trofeul Relu Fenechiu in vitrina, primul ministru condamnat in functie in Romania, si se lauda cu forta de a se opune campaniei publice de compromitere politica a lui Ovidiu Silaghi, in baza dosarului intocmit de procurorii DNA, trebuie sa fii plecat in vacanta de o luna si sa te cheme Crin Antonescu pentru a putea intelege pana la capat logica numirii unui nume si mai controversat decat cei doi predecesori ai sai de la Transporturi.

Evident, poate ca exista o ratiune pentru care nimeni altcineva nu ar fi fost mai bun decat Nini Sapunaru la Transporturi in acest moment. Poate ca activitatea de sef al vamilor din perioada 1997-1999 il recomanda drept cel mai competent si potrivit ministru al Transporturilor in 2013. Mai cu seama ca, intre timp, domnul Sapunaru s-a ocupat cu orice altceva numai de transporturi nu. In timpul mandatului lui Nini Sapunaru in fruntea Directiei Generale a Vamilor scandalurile s-au tinut lant si acuzatiile au curs inca mult timp dupa plecarea domniei sale din functie.

De ce ar conta insa din moment ce traficul cu produse pretroliere, alcool sau tigari nu au lasat nici macar o pata in vreun dosar pe numele lui Nini Sapunaru? Nu ca ar fi prea tarziu sa apara vreo interceptare dupa desemnarea lui ca ministru. Dar profilul sau se incadreaza atat de bine celui al ministrilor trimisi de liberali sa il zgandare pe Traian, incat propunarea pare a fi facuta si pentru a-l testa pe presedinte. In fond, in perioada '97-'99, Traian Basescu a fost coleg cu Nini Sapunaru in Cabinetele lui Victor Ciorbea si Radu Vasile.

Dincolo de jocul lui Antonescu fata de Basescu, o astfel de propunere in fruntea unui minister care se confrunta cu probleme uriase, care trebuie sa finalizeze privatizarea CFR Marfa si sa recupereze restantele enorme la accesarea fondurilor europene, tradeaza saracia sau prostia care domina partidul liberal. Pentru oricare dintre variante raspunzator este Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Crin Antonescu propunere Transporturi Nini Sapunaru, #ministri penali PNL , #presedinte PNL