Cota unica, ultima tradare a lui Antonescu Opinii

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 12:30
7319 citiri
Cota unica, ultima tradare a lui Antonescu Opinii

Am o mare si sincera curiozitate: exista un principiu in care Crin Antonescu sa creada cu adevarat si de care sa nu fie dispus sa se lepede imediat ce primeste un pret suficent de bun pentru el? Eu inca n-am descoperit sa existe asa ceva.

Va aduceti aminte ce suparat era dl. Antonescu pe Mona Musca atunci cand a aparut suspiciunea, nici macar certitudinea, colaborarii acesteia cu securitatea? Atat de suparat incat a cerut eliminarea din PNL a d-nei Musca chiar inainte ca CNSAS sa dea o decizie finala. Dar cum il acuza el pe Viorel Catarma ca ar recurge la tehnici securiste, cand acesta l-a atacat la congresul PNL?

Si va mai amintiti cum in noaptea de dupa turul 1 al prezidentialelor din 2009, acelasi Crin Antonescu vitupera impotriva mogulilor si a televiziunilor lor care ar fi manipulat rezultatul alegerilor si l-ar fi aruncat pe un nemeritat loc 3, deci in afara marii finale? Le cerea hotarat lui Vantu si Voiculescu care "si-au batut joc de votul romanilor sa plece din viata acestora, daca rezultatele votului infirma aceste mizerii de sondaje". Ce vorbe marete!

Ei bine, acest vajnic luptator neobosit impotriva securitatii, acest antimogul inflacarat a sucombat in fata lui Dan Voiculescu, poate cel mai veros securist din politica romaneasca. Pretul? Antenele. Caci securitatea e rea doar cand nu e de partea ta si mogulul e ticalos doar cand nu serveste interesele tale, nu-i asa?

Si va mai amintiti ce zicea dl. Antonescu despre Mircea Geoana in campania prezidentiala? "Nu pot pe principiul ca amandoi luptam contra lui Basescu sa las la o parte doua lucruri - ca domnul Geoana face parte din aceeasi lume de sanstajisti cu domnul Basescu si, doi, nu putem sa acceptam sa impunem intregii tari un manechin care doreste sa devina presedinte" . Dupa cateva saptamani, manechinul santajist era numai bun de presedinte, iar Crin Antonescu il sustinea cu toata convingerea.

Si va mai amintiti ce suparat era domnul Antonescu pe PSD, chiar in noiembrie anul trecut? "Traian Basescu a fost adus la putere, inainte de toate, de lacomia, de clientela, de hotia, de demagogia PSD, a regimului Adrian Nastase. A regimului Iliescu-Nastase. Ponta, mai mititel, dar acolo". Acum nu mai doreste decat un singur lucru - lacomia, demagogia, clientela si hotia PSD sa-l faca si pe el presedinte.

Dar cea mai mare tradare de-abia e pe cale sa se produca. Marele liberal, aparator al cotei unice de impozitare in care vedea chiar motorul economiei de piata si a carei eliminare ar arunca Romania in faliment, se pregateste sa scoata cota unica la mezat.

"Si reprezentantii PSD au inteles, cum am inteles si noi, liberalii, ca din cota unica nu trebuie facut un soi de fetis electoral (...) fiecare din noi, trebuie sa sacrifice ceva in numele interesului national", spune Crin Antonescu fara sa clipeasca.

Si daca domnia sa este gata sa sacrifice motorul economiei, ce asteapta de la PSD sa sacrifice? Locuri pe liste, adica sa accepte paritatea la impartirea candidaturilor in viitoarea alianta. Crin Antonescu este asadar gata sa sacrifice un principiu fundamental al liberalismului pentru un avantaj electoral.

PSD deja isi freaca mainile: "Daca ei (liberalii n.r.) declara asa (ca renunta la sustinerea cotei unice de impozitare - n.r.), inseamna ca asa este. Ceea ce nu e un lucru foarte rau. Asa este si normal: cei care au venituri mai mari sa plateasca mai mult. Mirajul asta cu cota unica ne-a adus in situatia economica in care ne aflam", a declarat vicepresedintele PSD, Constantin Nita.

Dar daca PNL renunta la chiar unul dintre fundamentele politicii sale fiscale, ce mai are de aparat? La ce ii mai trebuie paritate, daca oricum se da legat in mainile stangii? Ca sa consolideze puterea lui Crin Antonescu si sa-i netezeasca drumul catre Cotroceni. Caci nu aperi interesul national sacrificand principiile si siluindu-ti cu buna stiinta filosofia fiscala.

Ma inteb ce mai urmeaza? Ce va mai coate dl.Antonescu la mezat? Orice, caci pare a nu avea nicio limita, nicio retinere si nicio credinta autentica.

Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că strategia PSD şi PNL ar fi aceea de a folosi ”iepuri” în localităţile în care nu au candidaţi comuni pentru alegerile locale, astfel încât...
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, 21 aprilie, că PNL nu este „vagon” în alianţa pe care o formează la guvernare şi la alegerile europarlamentare împreună cu...
#Crin Antonescu cota unica, #concesii Antonescu alianta PSD, #alianta PSD PNL , #presedinte PNL