Crin Antonescu: Am semnat un protocol cu PNT-CD (Video)

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 10:51
2052 citiri
Crin Antonescu: Am semnat un protocol cu PNT-CD (Video)
Foto: Realitatea TV

Liberalii au semnat, marti, un protocol de colaborare cu taranistii, a anuntat presedintele PNL Crin Antonescu, in cadrul unei conferinte de presa.

"Impreuna cu presedintele PNT-CD, Radu Sarbu, am semnat un protocol de colaborare intre cele doua partide, destinat unei actiuni prezente si viitoare convergente celor doua partide, singurele partide autentice de centru-dreapta din peisajul politic romanesc", a anuntat, marti, liderul liberalilor.

Antonescu a explicat ce presupune, mai exact, protocolul incheiat intre PNL si PNT-CD: incheierea unei aliante electorale, dupa 6 decembrie, si garantia ca, dupa ce vor reveni la guvernare, liderii liberali vor lua in considerare numirea "specialistilor PNT-CD" in functii cheie in cadrul Executivului.

"Cel mai important este acela ca vom incheia, dupa 6 decembrie, o alianta electorala pentru alegerile locale si parlamentare pentru 2012. In momentul in care PNL va reveni la guvernare, va lua in calcul, pentru numirile cu caracter politic, si specialisti propusi de PNT-CD", a dat asigurari liberalul.

Cat despre obiectivele comune asupra carora cele doua partide au convenit, cele mai importante sunt respectarea valorilor morale crestine, finalizarea procesului de restituire a proprietatii, reconcilierea societatii romanesti prin lustratie, "lucruri, idei, proiecte pentru care ambele partide au activat inca din 1990, de la reluarea activitatii lor".

"Dorim sa actionam impreuna intr-un moment dificil pentru Romania, in calitatea noastra de partide pe care istoria si actiunile de dupa 1990 le legitimeaza in fata electoratului ca singurele partide autentice de centru-dreapta", a incheiat presdintele PNL.

Taranistul Radu Sarbu a precizat ca partidul sau il va sustine "ferm si neconditionat" pe Crin Antonescu in cursa prezidentiala: "PNT-CD impreuna cu PNL au scos Romania din criza in care o lasase regimul Iliescu in 1996. Din pacate, astazi circumstantele sunt chiar mai grave decat in 1996, iar conjunctura politica interna creata exclusiv de Traian Basescu intuneca perspectivele pe termen mediu si lung ale tarii".

In ceea ce priveste situatia juridica a PNT-CD, a carui conducere este disputata in instanta cu Marian Milut, fostul lider de partid, Radu Sarbu si-a legitimat actiunea invocand concursul seniorilor partidului si al celor mai puternice organizatii. Cu toate acestea, aripile din PNT-CD se afla in situatia de a sustine doi candidati: aripa Sarbu-Ciuhandu pe Crin Antonescu, iar aripa Milut pe Traian Basescu.

"PNT-CD este in spatele meu, pentru ca partidul este acolo unde se gasesc Ion Diaconescu, surorile seniorului Corneliu Coposu, unde se gasesc cele mai puternice organizatii: Timis in frunte cu Gheorghe Ciuhandu, sectoarele Capitalei, organizatiile din Transilvania.

Practic, partidul se afla in spatele meu. Milut este in situatia penibila a lui Voda Lapusneanu, care ne vrea cu orice pret, care doreste sa se cramponeze de o functie in ciuda faptului ca atunci cand a fost ales s-a angajat nu numai ca va finanta relansarea partidului, ci si ca va demisiona daca va esua. S-a dovedit un om lipsit de dimensiunea politica, de un minim simt al onoarei", a apreciat Sarbu.

Recent, Marian Milut si-a anuntat sustinerea pentru candidatura lui Traian Basescu pentru un nou mandat prezidential. Micul partid, si asa sfasiat de conflicte interne care se intind pe durata ultimilor ani de existenta isi imparte astfel unicul procent pe care il mai detine in optiunile electoratului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#PNL protocol PNT CD acord, #colaborare liberali taranisti, #alianta electorala prezidentiale 2009 , #presedinte PNL